Samostalni poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Borislav Bojić izrazio je nezadovoljstvo Prijedlogom odluke Predsjedništva BiH o imenovanju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta generala u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Bojić je rekao da je zbog toga tražio da ova tačka bude skinuta sa dnevnog reda i Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost i današnje sjednice Predstavničkog doma.

Prema njegovim riječima, bh. parlament ne može da promijeni tu odluku, ali ima pravo da pita i iskaže svoj stav.

Bojiću je zasmetalo što Predsjedništvo BiH imenuje generala Zorana Dunovića /1963/, a penzioniše Dragana Vukovića /1965/.

“Meni je to nelogično. Vjerovatno za to postoje opravdanja, ali nisam siguran da ih ima. Znajući generala Vukovića lično, kao komandanta 16. brigade, tvrdim da je izuzetno obrazovan i sposoban. On je vojnik od glave do pete i zato ne mogu da shvatim da neko želi da ga mijenja nekim ko je, vjerovatno, takođe sposoban, ali ja to ne znam, znam samo da je stariji”, rekao je Bojić.

Pred poslanicima Predstavničkog doma danas će se naći Prijedlog odluke o potvrđivanju odluke Predsjedništva BiH o imenovanju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta generala u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Izvor: SRNA/RTRS