Definitivno, u Fudbalskom klubu Rudar Prijedor su pale maske, istina izbija na površinu i potvrđuje se ono što svi ljubitelji fudbala u Gradu na Sani i bliski prijedorskom prvoligašu znaju – na relaciji fudbaleri s jedne i uprava i stručni štab sa druge strane ništa ne štima!!!

Potvrda ove istine leži u činjenici da su predsjednik Dalibor Majkić i šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac u subotu “presretali” po Gradu i imali niz pojedinačnih razgovora sa ucijenjenim pojedincima iz igračkog kadra, neki su dobili i povišicu, a nekima su imputirani grijesi iz prošlosti oko neprofesionalnog odnosa, samo da obustave štrajk koji je bio usmjeren protiv njih i da prvotimci ne napišu u pismenom zahtjevu da žele njihovu smjenu.

Nakon toga u zgradi Rudničke direkcije, u prostorijama Arcelor Mitala, održan je sastanak sa fudbalerima koji je bio samo paravan, jer su predsjednik i trener već ranije “izlobirali” da igrači ne iznesu u javnost njihovu nepoželjnost. A istina je da prvotimci Rudar Prijedora, zbog narušenih ljudskih odnosa i nepovjerenja ne žele, niti mogu, više da sarađuju sa predsjednikom Majkićem i trenerom Jelisavcem, kao i njegovim pomoćnikom Sašom Keranovićem.

Određene konstrukcije izvedene od predsjednika Majkića i trenera Jelisavca u minulom periodu, pogotovo za vrijeme osmodnevnog štrajka, nisu uspjele da obmanu fudbalsku javnost u Prijedoru koja je jako dobra upoznata sa “prodajom magle” i bijegom od odgovornosti da titula Republike Srpske i povratak u Premijer ligu BiH nisu potrebni klubu u sezoni kada slavi 90. rođendan, a u Gradu Prijedoru se obilježava vijek fudbala otkako je prva fudbalska lopta donesena u Prijedor.

Šta će na sve ovo da kaže Skupština kluba veliko je pitanje, ali poznajući prijedorsku fudbalsku svakodnevicu Majkić i Jelisavac i dalje “kupuju vrijeme”.