Grupa mladih iz Beograda čestitala Vladimiru Putinu pobjedu na izborima.

Oni su 18. marta na mostu ispred Zapadne kapije Beograda grupa raširili transparent sa riječima zahvalnosti upućenim ruskom predsjedniku i čestitkom povodom njegove pobjede na predsjedničkim izborima.

Katarina Lane, dopisnica Russia Beyond na srpskom je prva od novinara došla na lice mjesta i razgovarala sa učesnicima ove akcije.

Crvena slova na bijelom platnu su ukrasila most iznad autoputa E 75 u blizini kule Geneks, poznate i kao Zapadna kapija Beograda, prenosi blic.rs.

Autori ovih riječi zahvalnosti su grupe “Srpska solidarnost hranom” i “Srpski pravoslavni pojici”. Transparent je dugačak 60 metara, širok 1,5 metar. Velika slova se izdaleka vide i vozači radosno signališu, piše ruski medij.

– Mi smo vjerujući crkveni ljudi, Srbi pravoslavci i poštujemo trud i rad umjetnika iz Rusije koji su napravili veličanstven mozaik u kupoli hrama Svetog Save. I mi smo zahvalni predsjedniku Putinu na podršci srpskom narodu u Srbiji, i ovom prilikom kad su izbori u Rusiji pozdravljamo ga sa pobjedom! Naša ljubav prema svojoj otadžbini i prema majci Rusiji je ista i mi smo morali da se zahvalimo na ovakav način predsedniku i ruskom narodu – rekao je Marko Kačarević iz grupe “Srpski pravoslavni pojici”, piše portal “Russia Beyond”.