U poslednjem kolu prvog dela prvenstva Republike Srpske fudbaleri Rudar Prijedora gostuju u Foči kod Sutjeske koju su jesenas na svom terenu pobedili sa 3:0. Zeleno-crni ne odlučuju sami o svojoj sudbini, ukoliko banjalučki Željezničar ne priredi iznenađenje u Etno selu Stanišići i u najmanju ruku ne remizira, “rudari” će u plej-of startovati sa druge pozicije, a to znači da će za dve sedmice u derbiju sa Zvijezdom-09 gostovati u Semberiji.

U poslednjim kolima junak Prijedorčana i čovek odluke je vezista Demir Jakupović koji je golovima obezbedio direktnih šest bodova u poslednje dve utakmice, a bio je i strelac u derbiju sa Zvijezdom-09 (1:1) u kojem je prijedorski prvoligaš oštećen u 89. minutu kada mu je poništen regularan, pobednički, pogodak sudijskom greškom, jer je “linija” okarakterisana kao ofsajd.

-Idemo u goste kvalitetnom i jakom protivniku, koji retko kome na svom terenu prepušta bodove. Međutim, mi ove sezone igramo ofanzivno na svim utakmicama, napadački ćemo nastupiti i na ovom gostovanju, sa željom da se kući vratimo sa celim plenom i nastavimo trku za titulom i plasmanom u Premijer ligu BiH. Dakle, u Foču idemo po pobedu kako bi što bolje i spremnije dočekali utakmice u Ligi za prvaka – istakao je fudbaler Rudar Prijedora Demir Jakupović.

On ističe da onaj ko ne veruje, i nije optimista, i ne treba da sedne u autobus za Foču.

-Tako je to u fudbalu, onaj ko ne veruje ne treba ni da igra. Ipak, atmosfera u našem taboru je odlična, svi smo za jednog, a jedan za sve i pod tom parolom idemo na ovo gostovanje s jasnom namerom da se vratimo u pobedničkom ambijentu – dodao je Jakupović.

Na pitanje da li bi mogao i u Foči da bude čovek odluke Demir Jakupović je odgovorio:

-Nije bitno ko će da postigne gol, važno je da ekipa pobeđuje i kući donosi bodove. Najvažnije je da vredno sakupljamo bodove i budemo aktuelni u trci. Ko će da bude strelac najmanje nas interesuje jer fudbal je kolektivna igra i tako se prema njemu i odnosimo. Kolektiv je naše najjače oružje koje ćemo nastojati da primenimo i protiv Sutjeske.

Sportski žurnal/Slavko BASARA