Vukota Govedarica svojom izjavom u Doboju „da će stati nogom za vrat sadašnjoj vlasti kada on bude izabran za predsjednika“, ponizio je i svoju stranku i svoje predlagače.

Koliko je plaćena tolika mržnja i tako bizarna prijetnja izgovorena u Doboju u pratnji dame Pandurevićke simpatizera službenika OSA BiH. Da li je moguće da čovjek sa takvom vizijom vladanja i obrazovanja može biti predsjednički kandidat Republike Srpske. Ako znamo odnos njegovih mentora Amerikanaca, Engleza i sarajevske čaršije prema srpskom narodu i Republici Srpskoj onda nam je jasno zašto je gospodin Govedarica od njih dobio povjerenje i podršku.

U ovom turbulentnom vremenu opasnih geopolitičkih kriza i ekonomskih problema neophodno je razmišljati i donositi odluke bez emocija. Ne smijemo biti samoljubivi, povodljivi, lakovjerni i sebični već više nego ikada kolektivni u odlukama, saborni i državotvorno stabilni i istrajni u političkom djelovanju i praksi.

Sve to je krasilo naš narod u građanskom ratu, našoj borbi za opstanak i slobodu što je kao rezultat stvorilo Republiku Srpsku. Zašto smo uspjeli u toj borbi? Zato što smo već tada imali svoje institucije, predsjednika, skupštinu, vladu, glavni štab, svoju vosku i policiju, lokalnu vlast i svako u svom domenu je izvršavao ustavne i zakonske obaveze. Svi naši mediji bili su u službi informisanja našeg naroda, dajući doprinos sabornosti i ostvarenju ciljeva.

Srpska državotvornost, slobodoljubivost sa obje strane Drine u Srbiji i Republici Sprskoj, a posebno nepristajanje na bilo kakvo svrstavanje i nepristajanje na gubljenje suverenog prava naroda na odlučivanje u sopstvenoj državi okvalifikovano je od Zapadnih moćnika kao prepreka u njihovim planovima na Balkanu. Njihovo osiono i nasilničko ponašanje izgubilo je svaki oblik diplomatskog ponašanja i prešlo je u otvorenu prijetnju silom i drugim oblicima kažnjavanja. Posebnim i izrazito snažnim pritiscima svih oblika izloženi su naši predsjednici Vučić i Dodik.

Od nas traže da prihvatamo da je nešto nenormalno normalno, da ne vidimo što vidimo, da ne čujemo što čujemo, da ne znamo što svi znamo i da bez pogovora izvršavamo sve što nam traže. I sve to bez griže savjesti što su nas ubijali, bombardovali osiromašenim uranijumom, oduzimali teritorije i hapsili. Sada nas dodatno ucjenjuju i traže da budemo njihovi vojnici i ginemo za njihove interese. Traže od nas da svoje prijatelje, koji se njima ne sviđjaju, proglasimo za neprijatelje, da ih ne prihvatamo u svojim kućama, kažnjavamo i uvodimo sankcije po njihovoj mjeri i odluci.

Ponašaju se kao odmetnici od međunarodnog prava i do zuba naoružani razbojnici čije pravo leži u topuzu – davno primijeti Njegoš. Pošto stalni i raznovrsni pritisci i ucjene na naše moralne i hrabre predsjednike Vučića i Dodika kao i na naše Skupštine i Vlade ne daju rezultate, da nas ponize i obshrabre sve više se okreću investicijama u izazivanje masovnih rušilačkih uličnih nereda.

Njihovi plaćenici u Srbiji su bivši žuti lideri, a u Republici Srpskoj vođe SZP uz zakupljenje medije N1 u Srbiji i BN u Republici Srpskoj. Sve čine da iskoriste svaku nesreću, bol, tugu i ekonomske probleme koje nam proizvode da bi proizveli kritičnu masu na ulici.

Tako „ranjenu“ Republiku Srpsku skriveni lešinari bi da raskomadaju i obesprave naš narod. BN televizija je postala kuća za širenje depresivnosti, sugestije i agitator svega rušilačkog i nedržavotvornog. Male su minutaže posvećene bilo kakvim uspjesima Republike Srpske ili događajima koje afirmišu Republiku Srpsku.

Ni tako važna posjeta i podrška visoke delegacije Ruske Federacije koju je predvodila gospođa Matvijenko, nije propraćena u dovoljnoj mjeri i sa uvažavanje BN televizije. Omalovažen je i uručeni pozdrav od velikog predsjednika Putina Predsjedniku Dodiku i srpskom narodu.

Naš narod je mudar i hrabar. Znaju oni ko je prijatelj, a ko neprijatelj, ko laže, a ko istinu priča. Neće biti nasilja i nereda i čuvaće narod svoju legalnu vlast do izbora i znaće izabrati prave prestavnike.

Odbor osnivača “Čast Otadžbine”