Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas liturgiji u crkvi Svetog Save u Feniksu, te svečanom banketu koji je u njenu čast organizovala Srpska pravoslavna crkvena opština Sveti Sava.

Ovom prilikom Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi i sveštenstvu u saveznoj državi Arizona na posvećenosti očuvanju duhovnog života i nacionalnog identiteta srpskog naroda u rasijanju.

Premijerka u SAD-u

Premijerka u SAD-u

Obraćajući se prisutnima, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da sve veći broj ljudi iz dijaspore izražava spremnost da se poveže sa institucijama Republike Srpske.

Premijerka u SAD-u

Premijerka u SAD-u

Ona je naglasila da su Srbi u rasijanju nedjeljivi dio srpskog naroda i da je za Republiku Srpsku od izuzetne važnosti da njeni građani, kroz aktivno učešće u kulturnom, privrednom, ali i političkom životu Srpske, pokažu svoju povezanost sa maticom, bez obzira gdje žive.

Premijerka u SAD-u

Premijerka u SAD-u

Cvijanovićeva je ovom prilikom istakla i da je Srpska, uprkos izazovima sa kojima se susreće, stabilna, da bilježi dobre rezultate i da sigurno korača u budućnost, te izrazila želju da naš narod u rasijanju bude dio te budućnosti.

Premijerka je razgovarala i sa glavnim tužiocem američke savezne države Arizona, Markom Brnovićem, o političkoj, ekonomskoj i bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj i regionu.

Premijerka u SAD-u

Premijerka u SAD-u

Brnović, koji porijeklo vodi sa naših prostora, član je Republikanske stranke, a funkciju glavnog tužioca Arizone obavlja od 2014. godine.

RTRS