Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić očekuje da će DNS na predstojećim opštim izborima u BiH osvojiti oko 100.000 glasova, odnosno da će imati 12 do 15 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te dva poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Pavić očekuje pobjedu koalicije SNSD-DNS-SP na svim nivoima, a najveći izborni iskorak DNS-a na području Romanije, regijama Banjaluka, Bijeljina i Doboj, te tradicionalno dobre rezultate u Prijedoru, Zvorniku i Trebinju.

– Ovo je realna procjena koja je zasnovana na rastu kojeg imamo sve ove godine – rekao je Pavić.

Govoreći o položaju DNS-a u vladajućoj koaliciji, Pavić je naveo da je DNS pokazao i dokazao da nije istomišljenik sa koalicionim partnerima, nego da im je najvažnija Republika Srpska, a ne fotelje i pojedinci.

Pavić je istakao da će se u kampanji DNS fokusirati na ekonomska pitanja, jer su ona suština za ostanak građana u Republici Srpskoj, dodajući da bez jače ekonomije i privrednih giganata nema napretka.

– DNS se zalaže za održivi koncept ekonomije. Želimo da svaka regija od resursa koje ima napravi jako, stabilno preduzeće, jer kad imate dovoljno sirovine, koja je osnov velikog preduzeća, imate i sigurna radna mjesta – rekao je Pavić.

Podsjeća da su 2003. godine, kada je preuzeo predsjedavanje DNS-om, imali ambiciju da budu treća stranka po snazi u Republici Srpskoj, a danas pretenduju da budu druga stranka u Srpskoj, čime su zacrtani cilj, ne samo ostvarili, nego i premašili.

RTRS