Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić zakazao je prozivku igrača za subotu, 7. jula, ali kako sada stvari stoje, veliko je pitanje ko će se od igrača uopšte i pojaviti na prvom okupljanju za sledeću 2018/19. sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske.

Veliki broj fudbalera prvotimaca napustio je Grad na Sani ovog leta. Demir Jakupović se vratio u banjalučki Borac, Milan Šakić, Draško Lolić i Srboljub Jandrić su prešli u Kozaru iz Gradiške, Ranko Dekić i kapiten Nemanja Marić su na pripremama premijerligaša Krupe na Zlatiboru, Nemanja Vejnović i Aleksandar Vojinović su prvi spakovali kofere i pojačali novog premijerligaša Zvijezdu-09 iz Etno sela Stanišići. Ranije su otišli Vladimir Petković i Miloš Kukić, još za vreme prošlog prvenstva, a najnoviji slučaj odlaska je Stefan Gavranović koji je uzeo ispisnicu, međutim njegova nova destinacija, bar za sada, nije poznata. Jedino su vernost klubu produžili golman Mirza Hamzabegović i štoper Novica Petrović, a odlaske su najavili i Nemanja Pekija, Ognjen Jaćimović, Dušan Komljenović, Ognjen Davidović…

Za danas je zakazana druga sednica Upravnog odbora kluba u novom sazivu sa predsednikom Radomirom Dukićem i članovima Rankom Vučkovićem i Miranom Kolarom na kojoj bi trebalo da se zauzme stav o stvaranju igračkog kadra za iduću prvoligašku sezonu koja počinje 11. avgusta. Zvanično od novih igrača još niko nije stigao u klub koji ove godine slavi 90. rođendan i koji je izgubio trku u prošlom prvenstvu za titulu od Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići.

Kompletne pripreme fudbaleri Rudar Prijedora će odraditi u svom gradu, a kako sada stvari stoje pred “rudarima” je vrelo fudbalsko leto.

Sportski žurnal/Slavko BASARA