Potpredsjednik DNS-a Milan Radović je u emisiji “1 na 1” Alternativne televizije izjavio da u stranci nije razgovarao o mogućnosti da nakon izbora bude naredni premijer Republike Srpske.

“Nismo o tome razgovarali. Najkonkretniji razgovor, nakon dolaska u DNS, sam imao sa gospodinom Markom Pavićem. Naravno da će stranka dati najbolje kandidate.  To je jedan veliki zadak i odgovornost da odgovorimo na probleme koji nas čekaju a to su: na koji način povećati standard građana, odgovoriti određenim ustavnim pitanjima koja nas čekaju i na koji način se pozicionirati  u okviru BiH. Bilo ko da dođe na vlast očekuju ih ti teški problemi i teška tematika”, kazao je Radović.

Kaže da je rano pričati o izvršnoj vlasti te da bi bilo neozbiljno i prognozirati.

“Cilj DNS-a je da ostvarimo što bolji izborni rezultat kako bi imali što veće učešće u vlasti jer smatramo da imamo kvalitetne ljude koje možemo da ponudimo nakon izbora. To je naša cijela strategija”, ističe Radović.

Komentarišući ekonomsku situaciju kaže da je potrebno povećati BDP da bi povećali standard građana.

“Ja bi pokušao da povećam BDP, da zadržim nivo duga da bi se jeftinije zadužio i restruktuirao neke dugove te napravio prostora da se poveća standard. Prihvatljiv je ovaj nivo duga i treba ga iskoristiti i povećati ga samo kako bi povećali standard građana”, objašnjava Radović.

ATV