I u drugoj domaćoj utakmici ove sezone u Prvoj ligi Republike Srpske fudbaleri Rudar Prijedora odigrali su bez golova. Posle 0:0 na prvenstvenoj premijeri protiv zvorničke Drine izabranici trenera Nedžada Žerića i protiv gradiške Kozare ostvarili su isti rezultat, a u međuvremenu su izgubili na gostovanju u Foči kod Sutjeske (1:2) golom primljenim u poslednjim minutama.

Podmlađeni sastav zeleno-crnih igrao je disciplinovano protiv iskusnijeg sastava iz Gradiške koji je bio opasniji u 90 minuta, ali pogled na bodovni učinak od dva osvojena boda od mogućih devet upozorava, prvenstveno zbog činjenice da će u maju najviši rang takmičenja pod okriljem FSRS biti skraćen sa dvanaest na deset klubova.

-Protiv Kozare smo bili disciplinovani i kompaktni u fazi odbrane. Pokušavali smo brzom tranzicijom igre da iskoristimo prostor koji nam se ukazivao, u naletima gostujućih fudbalera, iza zadnje linije rivala, kako bi postigli gol. Nažalost, nismo uspeli u tome, ostalo je 0:0. U narednom periodu moramo da radimo na poboljšanju pas igre i u završnici napada, kako bi poboljšali realizaciju jer je evidentno da imam problem sa učinkom pred protivničkim golom. Kozara se pokazala kao dobar i kvalitetan tim koji zna šta hoće i želi – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

U narednom kolu Prijedorčani gostuju na banjalučkom Gradskom stadionu protiv prvog favorita šampionata Borca. Dueli dva komšijska kluba su uvek privlačila veliku pažnju i interesovanje.

-Probaćemo da se nadigravamo sa Banjalučanima, da se banjalučkoj publici prikažemo u što boljem svetlu i izdanju. Naš mladi tim ima potencija, Borac je iskusniji i favorit je na papiru. Pokušaćemo da pariramo i nemamo šta da izgubimo u toj utakmici, ali mnogo možemo da dobijemo – zaključio je Nedžad Žerić, strateg Rudar Prijedora.

Sportski žurnal/Slavko BASARA