Lider DNS-a Marko Pavić izjavio je danas u Ugljeviku, uoči sastanka predstavnika koalicije u opštinskim odborima SNSD-a, DNS-a i SP-a iz Ugljevika, Lopara i Brčkog, da ova koalicija još jednom pokazuje svoju snagu i jedinstvo.

“Ovdje danas samo potvrđujemo da ova koalicija sigurno pobjeđuje na predstojećim izborima i to na svim nivoima – za parlament BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske i zajedničkih kandidata za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske”, rekao je Pavić novinarima.

Prema njegovim riječima, koalicioni odnos je čvrst i stabilan i na bazi te stabilnosti želi se graditi stabilna Republika Srpska, ali i drugačiji odnos na nivou BiH.

“Sigurno da onim što se sada dešava na nivou BiH ne možemo biti zadovoljni i mi smo riješeni da to stanje mijenjamo. Najbolja prilika za promjenu tog stanja su izbori i mi ćemo to sada pokazati, jer vlast na nivou Republike Srpske nije upitna”, poručio je Pavić.

On je napomenuo da je sada opredjeljenje koalicije SNSD-DNS-SP da ide i na osvajanje vlasti u BiH, upravo da bi ojačali Republiku Srpsku, te spriječili prenos ovlaštenja i podigli međunarodni ugled Srpske.

“U ovom trenutku smo došli na najniži nivo i ovo što se dešava sa planiranom posjetom ministra spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžeta Pacolija, sa prisluškivanjem od vlastitih obavještajnih službi je nešto što se sigurno, kad naša koalicija dođe na vlast, neće ponoviti”, rekao je lider DNS-a Marko Pavić.

SRNA/ATV