Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je večeras da DNS uvijek vodi računa o ravnomjernom razvoju Republike Srpske i da je nikada nije dijelio na istok i zapad.
“Zato tražimo podršku naših građana da glasaju za DNS, da izaberu naše poslanike koji će poslije voditi računa o ravnomjernoj razvoju Republike Srpske”, rekao je Pavić novinarima u prigradskom naselju Orlovača, gdje je održana predizborna tribina DNS-a.

On je istakao da DNS s ponosom dolazi u svaki dio Republike Srpske, jer je uvijek držao riječ i uradio ono što je trebalo, te da se na tribinama ove stranke vidi veliki odziv građana.

“Mislimo da sa takvom podrškom u Narodnoj skupštini, sa predsjednikom Vlade koji bi trebalo da bude iz DNS-a, sa kandidatima za predsjednika Željkom Cvijanović i članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Miloradom Dodikom možemo napraviti ekipu koja usješno i veoma dobro može voditi Republiku Srpsku”, zaključio je Pavić.

Nosilac liste DNS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Dragutin Rodić rekao je da DNS u ove izbore kad je u pitanju nivo BiH ide potpuno spreman i opredijeljen da dobije dovoljan broj glasova da može da utiče na politiku u Sarajevu.

“Do sada nismo imali snagu da možemo da kreiramo politička rješenja, a mnogo je nagomilanih pitanja koja treba rješavati, kao što su eventualne ustavne promjene, promjene Izbornog zakona i sva druga teška pitanja koja su pred BiH, gdje mora biti jedinstven stav kad su u pitanju predstavnici iz Republike Srpske”, istakao je Rodić.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupšinu Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Duško Ivić kaže da je uvjeren će DNS iz ove izborne jedinice dobiti podršku za tri mandata koja su im potrebna u Narodnoj skupštini.

Kandidat za poslanika DNS-a za Narodnu skupšinu Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Slavica Popović je istakla da DNS čini sve da bi bili obezbijeđeni uslovi za povećanje nataliteta i demografskog rasta u Republici Srpskoj.