????????????????????????????????????

Predsjednik Gradske organizacije DNS-a Prijedor Milenko Đaković je  izjavio da se večeras tribina održava u jednom većem naselju u Prijedoru, u Brezičanima koji su  dugo godina prijatelji DNS-a  i DNS  je ovdje dugo godina pobjeđivao.

”DNS je uvijek dobrim vraćao svim svojim poštovaocima, a u Brezičanima je urađeno dosta kvalitetnih poslova sa kojima ćemo nastaviti i dalje dok se završi tender koji očekujemo ovdje će se asfaltirati  nekoliko puteva na ovom regionu u Brezičanima i  prema Jutrogoštoj  i na  području i graničkom dijelu Donje i Gornje Dragotinje. Ovo je kraj koji zaista podržava DNS ”, istakao je Đaković.

On je  dodao da DNS ove godine očekuje izrazitu podršku u cijeloj Republici Srpskoj, a i u dijelu Federacije BiH gdje imamo svoje kandidate.

”To pokazuju  izuzetno brojne tribine sa dosta posjetilaca jer se DNS uvijek bavi argumentovanim temama i nema vrijeđanja drugih partija i mi smo po tome poznati jer  naši poslovi koje zajedno sa narodom radimo  i argumentovani govori su dovoljni i narod Republike Srpske je shvatio da je ovo stranka koja ima ugledne i obrazovane ljude koji će odgovorno raditi  i poslove  u politici kao što rade i na svojim radnim mjestima” rekao je Đaković.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici  jedan Dragutin Rodić je izjavio  novinarima da  je , deseak dana koliko je ostalo do kraja kampanje,  DNS izuzetno zadovoljan onim što vidi u kontaktima sa građanima.

”Pokazalo se još jednom da samo neposredan kontakt sa građanima može da donese dobre rezultate ”, istakao je Rodić.

On je komentarišući današnju odluku Ustavnog suda BiH koji se oglasio nenadležnim vezano za apelaciju o konstitutivnosti naroda u nekoliko kantona u Federaciji BiH, izjavio da je veoma razočaran.

”Mislim da  ono što mi uporno govorimo da treba da dođe do određene  rekonstrukcije pravosudnog sistema i organa se još jednom potvrđuje. Mislim da kada je u pitanju konstitutivnost, pogotovo, srpskog naroda koji nema svoje predstavnike u Domu naroda federalnog parlamenta, sve to ukazuje da se ne mogu ostvarivati prava na najbolji mogući način kad niste ravnopravni ,a  sve ono što se traži da ispuni Republika Srpska drugačiji su aršini”, rekao je Rodić.

On je dodao da je upravo zbog tog politika DNS-a ide u tom pravcu da ojača organe i institucije BiH u Parlamentarnoj skupštini i drugim institucijama i da se borimo za prava srpskog naroda u Federaciji BiH, jer samo ravnopravnost na ovim prostorima i donošenje odluka uz usaglašavanje i konsenzus daje nadu  da će na ovim prostorima biti povoljna politička i bezbjednosna situacija.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici  jedan Duško Ivić je izjavio da se večerašnja tribina  održava u Brezičanima koji su uvijek podržavali DNS  i očekujemo i na ovim izborima podršku.

”Na ovim proteklim tribinama građani su shvatili našu poruku,  shvatili su šta to znači ako DNS bude imao skupštinsku većinu, šta to znači za našu regiju ,za Izbornu jedinicu jedan,za prijedorsku regiju  šta to znači za grad Prijedor. To znači ekonomski naredak, privredni napredak i  rast u svakom pogledu  i nadam se da će građani i 7.oktobra“, rekao je Ivić.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Mirko Sovilj je izjavio da politika DNS kao svoj osnovni cilj ima da i kao bogata država moramo obezbijediti da nemamo siromašno društvo.

”To je naš  osnovni zadatak i to ćemo ostvariti na način da se krajnje odgovorno ponašamo prema prirodnim resursima.Dakle, smatramo da prirodni resursi , prije svefa, moraju biti u funciji razvoja cijele Republike Srpske i moraju biti na dobrobit svih građana Republike Srpske, dakle da svi osjete taj dobrobit”, rekao je Sovilj.

On je dodao da DNS ćesto prozivaju da je stranka koja ima mirnu politiku , koja se, kao oni kažu, hladno ponaša.

” Da, to je tačno. Mi nemamo potrebe niti da galamimo niti imamo potrebe da druge prozivamo jer rezutati koje DNS ima i argumentovana politika su dovoljno glasni da dođu do naih  građana, do našeg naroda, odnosno do glasača  koji o nama odlučuju”, rekao je Sovilj.

Kandidat sa liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Slavica Popović je izjavila da će se ona , ako bude izabrana za poslanika zalagati za populacionu i demografsku politiku.

„Svjesni smo da je stanovnika sve manje i da je to prouzrokovano  smanjenim prirodnim priraštajem te odlaskom mladih , a da su  ekonomski razzvj  i zapošljavanje najbolja  socijalna politika koja daje najbolje rezultate“, istakla je Popovićeva.

Slađana Radaković, kandidat za poslanika u NS RS večeras je istakla da uz podršku DNS-a, može mnogo toga da se uradi. „Moramo se boriti da ovu zemlju učinimo boljom i privlačnijom. Akcenat stavljam na mlade koji su naša budućnost. DNS nikada nikoga nije iznevjerio. DNS je narodna stranka i ja želim da budem vaša žena iz naroda“ rekla je Radakovićeva i pozvala stanovnike ovog prijedorskog gradskog naselja da podrže kandidate DNS-a na oktobarskim izborima.