U utakmici 14. kola Prve lige Republike Srpske odigranoj na Gradskom stadionu u Gradišci Rudar Prijedor sa 0-1 porazio domaću Kozaru.

Odmah po početku utakmice krenuli su fudbaleri Kozare ka golu Rudara, pokušava Bunić da uposli Novakovića u petercu, ali je ovaj izblokiran. Samo minut kasnije, u 3. minutu Šakić odlično prolazi po desnoj strani, na ubačenui loptu natrčava Radoja i sa pet metara glavom pogađa stativu gola Rudara. Do odbijene lopte dolazi Novaković, ali odbrana Rudara interveniše i izbacuje loptu iz svog šesnaesterca. Dobar prodor Radoje u desetoj minuti i ubačenu loptu u šesnaeseterac ne stiže ispratiti Paštar. U 13. minuti Hamzabegović ispucava loptu, Crnomarković je najviši u skoku i spušta glavom loptu do Mujagića koji utrčava u šesnaesterac Kozare i postiže gol za vođstvo Rudara od 0-1. U 18. minuti prijeti Sajak, ali je njegov šut neprecizan. Uzvraća Stjepanović jakim šutem sa preko dvadeset metara, ali zamalo nepreciznim. U 22. minuti Glišić odlično prolazi po lijevoj strani, ubacuje loptu u peterac, ali je Novaković šalje tik pored stative. Pokušavaju Glišić, Šakić i Radoja bez uspjeha, dok minut prije kraja prvog poluvremena Ilić odlično brani šut Crnomarkovića nakon kontranapada Rudara i na poluvrijeme se odlazi sa vođstvom Rudara.

U drugom poluvremenu ista slika. Kozara ima više loptu u nogama, više napada, ali bez uspjeha. U 50. minuti Šakić odlično šutira ali Hamzabegović nogom skreće loptu u korner. Tri minuta kasnije u prilici je Glišić, ali odlični golman Rudara Hamzabegović i iz ovog duela izlazi kao pobjednik. Pokušava i Kremenović, a najbolju priliku u 75. minuti propušta Glišić koji odlično šutira, ali je Hamzabegović ponovo na mjestu. Rezultat se do kraja utakmice ne mijenja i Prijedorčani iz Gradiške odnose sva tri boda.

Ostala su još dva kola u jesenjem dijelu prvenstva Prve lige Republike Srpske. Sljedeće subote 17. 11. 2018. godine igra se 15. kola, a FK Kozara putuje u Modriču gdje će ih dočekati Alfa. Utakmica počinje u 13 časova.

FK Kozara (Gradiška): Ilić M., Komljenović D., Raspudić B., Šakić M., Radoja S., Glišić D., Jandrić S. (od 70. min. Lolić D.), Novaković M. (od 46. min. Kremenović V.), Bunić N., Stjepanović N., Paštar M., trener Trivunović V., nisu igrali: Dončić D., Petrović O., Petković Z., Kumić B., Ninković U.

Rudar (Prijedor): Hamzabegović M., Lezić H., Lajić P., Kovačević M., Gavranović S., Crnomarković N. (od 70. Marmat D.), Mrkić N. (od 83. Živanović B.), Mujagić M. (od 89. Dragić A.), Sajak M., Kukavica E., Davidović O., trener Žerić N., nisu igrali: Milinković D., Žerić A., Zmijanjac J., Krneta N.

FK Kozara

prijedor24h