STRAŠAN PRIZOR Ubicu zatekli sa nevjenčanom ženom u naručju, vrat joj je bio prerezen, a KRV NA SVE STRANE

Kada sam ušao u dvorište njihove porodične kuće, zatekao sam jeziv prizor: Milan je držao Nadu u naručju u sred livade, njoj je bio prerezan vrat, krvi je bilo na sve strane i kada je shvatio šta je uradio, samo je rekao: Brzo zovi hitnu i policiju.

Ovako za Blic priča mladić, svjedok užasne tragedije koja se sinoć dogodila u Čortanovcima kada je Milan Trbojević (56) ubio svoju nevjenčanu ženu Nadu Đukić (58), prerezavši joj vrat.

Kako navode komšije, sve je počelo nekoliko sati prije kobnog ubistva. Nada i Milan su išli u goste kod porodičnih prijatelja kada je počela svađa među njima. Prema navodima komšija, Milan je bio okorjeli alkoholičar, a na veče ubistva je, kako se kasnije ispostavilo, imao više od dva promila alkohola u krvi.

Upravo je alkohol bio razlog njihove svađe. Milan je želio da ide kući, a Nada nije htjela sa njim u takvom stanju da sjedne na motor, te je još malo ostala kod prijatelja.

Nakon nekog vremena, prijatelj koji se nalazio tu, ponudio se da Nadu odveze kući, budući da je bio mrak.

Kada su stigli u Nadinu kuću u koju se Milan nakon početka njihove veze doselio, Trbojević je zbog izrazite ljubomore koju je i ranije ispoljavao prvo nasrnuo na prijatelja. Međutim, on ga je odgurnuo i udaljio se odatle da pozove policiju.

Nada je ostala sama sa Milanom, koji je tada krenuo ka njoj. Počela je da trči ka komšijskoj kući i moli za pomoć.

U trenutku kad je stigla pred vrata, lupala je, ali joj niko nije otvarao. U tom momentu je, prema riječima komšija, stigao Milan i počeo da joj čupa kosu toliko jako da se i sada na tijelu žrtve vide dijelovi na glavi bez kose. Potom je uzeo nož i porezao je po vratu.

Prema kasnijem izvještaju policije i hitne pomoći, to je bilo kobno, jer je Trbojević presjekao ključnu venu karotidu. Zbog toga je krv u velikim količinama lila, a ni sinoćnja kiša nije uspjela da je spere, tako da su i sada na mjestu zločina veliki tragovi krvi.

Foto: Nenad Mihajlović/RAS Srbija

– Vidjevši da se nešto dešava potrčao sam prema njihovom dvorištu i tu me je dočekao jeziv prizor. Milan je u naručju držao Nadu sa prerezanim vratom u sred livade. Potrčao sam da pomognem, a on je shvativši šta je uradio samo uzviknuo: Brzo zovi hitnu i policiju – ispričao jemladić koji se tu zatekao i koji nije želio da se predstavi i eksponira u javnosti.

Kako on navodi, odmah je pozvao policiju i hitnu. U tom trenutku se vratio i prijatelj koji je Nadu dovezao kući i oni su zajedno pokušali da je unesu u kola i odvezu u bolnicu.

– Međutim, ubrzo se pojavila hitna pomoć i policija, pokušali su da je reanimiraju, ali pošto je presječena ključna vena, nije joj bilo spasa – priča ovaj mladić koji dodaje da je policija privela Milana, a u stanicu smo pošli i mladić i čovjek na koga je prvo Trbojević nasrnuo.

Prema njegovim navodima na pitanja policije, Trbojević nije odgovarao – sve vrijeme je ćutao i nervozno trljao ruke.

Svađali se i ranije

Komšije navode da su Nada i Milan nekoliko godina u vanbračnoj zajednici. Prema nezvaničnim saznanjima iz MUP-a, Trbojević je i ranije imao dosije za nasilničko ponašanje prema prvoj supruzi, od koje se razveo i sa kojom ima dijete.

– Nada i on su se stalno svađali. Od kad je on došao u kraj nismo imali mira – navode susjedi i dodaju da je Trbojević radio kao nadničar, dok je Nada bila zaposlena u vrtiću kao spremačica.

Kažu i da je Nada bila fina žena sa kojom su se mnogi družili, ali od kad je on došao, susreti sa ostalima su se proredili, vjerovatno zbog njegove ljubomore.

Nada ima i dva sina iz ranijeg braka, ali od kad je ušla u vezu sa Trbojevićem oni su se odselili i komšije sada ne znaju šta je sa njima.

(Blic)