Prijedor: Osude napada na Azrina Hodžića (FOTO i VIDEO)

Snimak koji se pojavio na Fejsbuku, na kojem Prijedorčanin Renato Marjanović maltretira sugrađanina, Bošnjaka Azrina Hodžića, naišao je na brojne osude. Događaj su osudili rukovodstvo Grada i bošnjački predstavnici u lokalnoj skupštini.

Prisiljavanje Bošnjaka Azrina Hodžića, na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru, da sa auto-prikolice odlijepi grb BiH, Renato Marjanović snimao je mobilnim telefonom, a snimak objavio na Fejsbuku.

Policija je brzo reagovala – Marjanović je uhapšen i optužen za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće ponašanje, te nanošenje tjelesnih povreda.

– Sve dalje mjere i radnje prema licu lišenom slobode preduzimaće se u saradnji sa postupajućim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru – rekla je Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor.

Poglavar islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, istakao je da je dobro što je počinilac blagovremeno uhapšen, i tražio njegovo procesuiranje.

Zbog ovog događaja sazvan je hitan sastanak gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića sa bošnjačkim predstavnicima u Skupštini grada. Đaković je poručio da je u Prijedoru stvoreno povoljno okruženje, u kojem je proteklih godina smanjivan broj ovakvih ekscesa.

– Pozivamo i sve građane da budu kao ljudi prisebni i da vjeruju u sistem koji funkcioniše u Prijedoru – poručio je Đaković.

Sead Јakupović, predsjednik Skupštine grada, naglasio je kako ovo djelo treba da bude pouka svima da svako u svom narodu pokuša da reaguje, kako ne bi do ovakvih situacija dolazilo.

Dogovoreno je da MUP-u i Tužilaštvu bude upućen zahtjev da prekvalifikuju ovo djelo.

Reagovali su iz prijedorske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila.

– Zaista sam se iznenadila, onakvo ponašanje prema drugom licu je strašno. Moramo graditi suživot i posvetiti pažnju ljudima – rekla je Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Prijedor.

Nakon isteka 24-časovnog pritvora, Marjanović je pušten da se brani sa slobode.

Za to vrijeme u javnost su isplivale fotografije sa Fejsbuk profila napadnutog Hodžića, na kojima, držeći dijete, pozira sa oružjem, ali i ispod ratnih zastava tzv. Armije BiH. Sporne fotografije sa profila Azrin Hodžić jutros je izbrisao.

RTRS

Preporuka

Kako česte vremenske oscilacije utiču na zdravlje ...
views 632
Vremenske promjene u poslednje vrijeme sve su izraženije. Nagle promjene od niskih, pa do onih viših temperatura, u kratkom vremenskom periodu utiču n...
Gradonačelnik Đaković u obilasku radova na asfalti...
views 527
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković obišao je danas sa saradnicima radove na asfaltiranju nove saobraćajnice u naselju Pećani. On je tom prilikom...
“VOLIM TE” U ovom kafiću kafa se plaća JEDNIM STIH...
views 1673
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana poezije u prijedorskom kafiću “Preduzeće” kafa se danas može platiti jednim stihom. Na svakom stolu nalaze ...
PROŠIRILA SE PRIČA Prijedorski odbornici DNS napuš...
views 1231
Izlazi na videlo da su odbornici koji su napustili Klub odbornika DNS u Skupštini grada Prijedora uradili to iz ličnih interesa, poručuju iz Gradskog ...
Prijedor dobio šah na otvorenom
views 474
Prijedor je danas dobio mjesto na kojem građani mogu da igraju šah na otvorenom, zahvaljujući studentima Rudarskog fakulteta i Visoke medicinske škole...
Pašalić: Izmijeniti Zakon o šumama (FOTO i VIDEO)...
views 277
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas u Prijedoru da su potrebne značajne izmjene Zakona o ...