Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH subotom!? Sve može kada se nešto treba, daleko od javnosti i u “bek stejdžu”, da odluči, a nije u skladu pravilima i radi se mimo protokola, po čemu je “krovni” savez odvajkada poznat – mutnim radnjama i korupciji!
Nekoliko časova prije prve kvalifikacione utakmice BiH – Jermenija (večeras 20.45 na Grbavici) “fudbalska vlada” BiH odlučivaće o žalbi firme “Mavas”, prvoplasirane na tenderu za dobijanje posla izgradnje 15 terena s vještačkom travom iz projekta UEFA i FIFA. Navodno je sve već “ukovano”, da glavni čovjek za infrastrukturu FS BiH Nihad Hodžić, koji se prethodnih dana trudio na sve načine da diskredituje firmu iz Mrkonjić Grada u korist “Pejkoma” iz Beograda, predloži “Pejkom” za dobijanje posla, a da Izvršni odbor to prihvati i odluka se proslijedi u UEFA i FIFA.
Kako saznaje naš sajt članovi Izvršnog odbora FS BiH nisu dobili materijal o ovom slučaju koji sve više prerasta u aferu koja bi mogla skupo da košta Savez iz Sarajeva, a postoji i mogućnost zaustavljanja projekta izgradnje 15 terena sa vještačkom travom, što je potvrdio i sam Nihad Hodžić u izjavi za naš sajt. “Mavas” je uputio žalbu na novo osporavanje sertifikata za terene, ali s njom će većina članova Izvršnog odbora biti upoznata tek na večerašnjoj sjednici.
Biće zanimljivo sačekati i vidjeti kako će se ova afera završiti… jer Pravna komisija i Izvršni odbor FS BiH su već donijeli odluku da prvoplasirana firma na tenderu “Mavas” iz Mrkonjić Grada treba da dobije posao, što se nije sviđalo Nihadu Hodžiću.
Zbog čega se sve ubrzalo i zašto je sjednica Izvršnog odbora zakazana u subotu, iako je prvobitno trebalo da se održi 25. marta?
Očigledno znaju oni koji mute u Fudbalskom savezu BiH…

Izvor: SportDC