Nihad Hodžić, izvršni direktor Sektora za administraciju Fudbalskog saveza BiH zaprijetio je da će u sučaju vanrednih izbora u Fudbalskom savezu RS biti povučena izrgadnja pet terena sa vještačkom travom na teritoriji Republike Srpske.

Dopis je upućen rukovodstvima lokalnih zajednica u kojima treba da budu izgrađeni pomenuti tereni, a Hodžić ga je, kako se navodi, uputio jer je iz Fudbalskog saveza RS stiglo pismo u FS BiH u kojem stoji da će biti zatražena vanredna Skupština FS RS.

Foto: RAS Srbija

– N/FS BiH je primio pismo od strane FS RS da se dešavaju aktivosti na sazivanju vanredne Skupštine FS RS i mogućih nestatutarnih aktivnosti u tom pogledu. O tim mogućim aktivnostima će raspravljati Izvršni odbor N/FS BiH na redovnoj sjednici zakazanoj za 22. 08. 2019. u Sarajevu. Želimo ukazati na moguće posledice nestatutarnog djelovanja bilo kojeg organizacionog nivoa u N/FS BiH, a u ovom slučaju u FS RS. Svi infrastrukturni projekti koji se realizuju u saradnji sa N/FS BiH bi bili suspendovani uz znanje UEFA i FIFA. Suspenzija bi trajala do rješavanja eventualnih nestatutarnih aktivnosti. Međutim, u cilju zaštite interesa N/FS BiH i preuzetih obaveza prema dobavljačima i partnerima, ukoliko bi ove aktivnosti trajale izvan razumnog roka N/FS BiH bi bio primoran projekte lokalnih zajednica iz RS prebaciti na zainteresovane lokalne zajednice u FBiH. Nadamo se da do ovih aktivnosti neće doći, ali smo dužni da Vas upoznamo sa potencijalnim opasnostima nestatutarnih djelovanja unutar FS RS“, stoji između ostalog u dopisu koji je upućen lokalnim zajednicama u RS.

Već duže vrijeme “šuška se” da će većina delegata Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske zatražiti vanredne izbore.

Po Statutu FS RS Vanrednu Skupštinu može da zakaže Izvršni odbor, može da se sazove na zahtjev tri područna saveza ili na pismeni zahtjev jedne trećine delegata, a u tom slučaju izbori u FS RS ne bi bili nestatutarni, kako je naveo Hodžić.

Foto: printskrin

Za sada niko zvanično nije zatražio održavanje vanredne Skupštine, pa pomalo čudi reakcija iz FS RS i FS BiH koji su svoje dopise uputili na osnovu kuloarskih priča.

Izgradnja terena u Prijedoru, Gradiški, Istočnom Sarajevu, Bijeljini i Doboju bila je najavljena za kraj jula ove godine, ali nije počela.

Pored toga firma “Mavas” iz Mrkonjić Grada, koja je na tenderu dala najpovoljniju ponudu je tužila FS BiH jer je posao izgradnje dobilo preduzeće “Pejkom” iz Beograda.

Izvor: Srpskainfo