Nova uprava Fudbalskog kluba Rudar Prijedor na čelu sa predsednikom Darkom Milunovićem ništa ne prepušta slučaju, svaki trenutak dragocenog vremena koristi da klub slavne tradicije, renomea i ugleda, sinonim podgrmečko -potkozarskog kraja što pre izvede na pravi progresivni put.

Već po prvim danima funkcionisanja i rada novog Upravnog odbora može se naslutiti izuzetna ozbiljnost, ali i sistematičnost u radu. Na prvoj sednici čelnika na kojoj su prisustvovali i novi direktor Saša Stević, kao i predsednik Skupštine Vladimir Stakić pretreseno je sve od obaveza koje klub ima, do koncepta ekipe, a formirana je i Komisija za primopredaju dužnosti i izradu sistematizacije poslova.

Kao sagovornik Upravnom odboru prisutan je bio i nekadašnji sportski direktor Stojan Janjetović, koji je dobro upoznat sa stanjem u klubu, međuljudskim odnosima i načinom funkcionisanja sportskog sektora. Takođe, odlučeno je da uz upravu ostane i sekretar Veljko Janjetović s obzirom da klubu treba konekcija sa Savezom i administrativni operativac. Bivši direktor Borislav Obradović, nakon razrešenje s dužnosti neće obavljati nikakve poslove u klubu.

Ono što se moglo zaključiti na prvom sastanku uprave je da ima mnogo htenja i volje, vlada pozitivna atmosfera, a nakon zvaničnog imenovanja novog šefa stručnog štaba Igora Jankovića (nasledio Nedžada Žerića koji će ostati u klubu), koji će imati funkciju tim – menadžera, razgovaralo se o ugovorima za trenere, igrače, pripremama, kao i poboljšanje infrastrukture. Zaključeno je da se na pripreme ide na Zlatibor. Prozivka je zakazana za ponedeljak, 1. jul.

Glavni zaključak novog Upravnog odbora je taj da klub u sezoni 2019/20. u Prvoj ligi Republike Srpske želi šampionsku krunu i povratak u Premijer ligu BiH, a prezentovan je i petogodišnji plan razvoja Rudar Prijedora u kojem su ispoljene visoke ambicije, na čijem koncu bi klub izborio plasman u kvalifikacije za UEFA Evropsku ligu, da li putem prvenstva ili kroz Kup BiH.

-Prvi zadatak je da stvorimo ekipu koja će da ima respekt od svih, vratimo klupski prepoznatljiv imidž i omogućimo našim igračima kvalitetne i dobre pripreme, stručnom štabu uslove za dobar i profesionalan rad. Glavni sportski cilj je osvajanje prvog mesta u šampionatu Republike Srpske i svi čvrsto verujemo u njegovo ostvarenje, odnosno povratak Rudar Prijedora u Premijer ligu BiH – istakao je Darko Milunović, novi predsednik “rudara” sa Sane.

Prvi čovek kluba je, u narednim rečima, izneo dodatni optimizam i planove po pitanju klupskih ambicija.

-Petogodišnji plan je prezentovan, po kojem prve godine želimo plasman u Premijer ligu BiH, a onda bi u naredne tri elitne sezone nastojali da stabilizujemo klub sa suštinom da podignemo kvalitet takmičarskog tima. Konačno, u petoj godini nam je cilj plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, da li putem Kupa BiH ili plasmana na tabeli, potpuno svejedno, ali Rudar Prijedor po svemu zaslužuje da igra u evrokupovima – dodao je Milunović.

Razmišljanja i ideje idu daleko, a u Prijedoru su svesni da nema svrhe igrati evrokupove na nekom tuđem stadionu, već na Gradskom zdanju u gradu na Sani.

-Infrastruktura je jako važan deo cele ove priče, a naš prvi zadatak će da bude postavljanje novo travnate podloge na glavnom igralištu. Takođe, na pomoćnom terenu želimo veštačku travu, a u planu je izgradnja i reflektora, odnosno semafora, kao i sanacija i uređenje postojeće atletske staze. Namera je da Gradski stadion u Prijedoru bude maksimalno funkcionalan, postane potentan za sponzorski pul, te profitabilan za marketing i sve ono što ide uz jedan uzorak sportski kolektiv kakav je Rudar Prijedor –otkrio je na kraju plan delovanja i rada Darko  Milunović.

SportDC