Protesti opozicije imaju smisla isključivo kada je jedini njihov zahtjev da budu raspisani vanredni izbori, a ne kada je opozicija u situaciji da se izbora boji kao đavola, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Komentarišući sinoćni protest građana u banjalučkom parku Mladen Stojanović u organizaciji troje opozicionih poslanika, Kovačević je rekao da je jedini cilj tog okupljanja bio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

– Očigledno je da je to bio pokušaj da se na temama koje su sve samo ne lokalne, animira jedan dio građana Banjaluke koji je osjetljiv na tu vrstu tema, a da se zatim sve te teme pokušaju dovesti u vezu sa lokalnom zajednicom, sa Banjalukom, sa jednim jedinim čovjekom, a to je gradonačelnik – istakao je Kovačević za portal “Srpskainfo”.

On smatra da se iz protesta mogu izvući tri zaključka, od kojih je prvi da će poslanik PDP-a Draško Stanivuković deFinitivno biti kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke.

– Drugo, da je njegova kampanja već počela i da će to biti isključivo prljava kampanja. I pod tri, da će Radojičić ostati gradonačelnik Banjaluke – naglasio je Kovačević.

Na protestu su pročitana tri zahtjeva – da se građanima omogući mirno okupljanje na Trgu Krajine, da prestane legitimisanje članova grupe Pravda za Davida i građana koji se okupljaju ispred Hrama Hrista Spasitelja i da se o deševanjima u gradu oglasi gradonačelnik Radojičić.

SRNA/RTRS