Srpski filmolog Božidar Zečević ocijenio je da je film “General” Antona Vrdoljaka, kao i njegova serija “Tito” koja se ponovo emituje na hrvatskom javnom servisu “isto lice laži i prevara u bici za prošlost koju vodi aktuelni neoustaški režim Hrvatske”, te da su najviše usmjereni protiv Srba i svega srpskog.
Zečević je naglasio da Vrdoljak u seriji lažira ono što se nikada nije desilo, a u filmu “General” o hrvatskom generalu Anti Gotovini prikriva ono što jeste – genocidnu “Oluju” u kojoj je protjerano 250.000, a ubijeno ili nestalo 2.000 krajiških Srba.

On je u tekstu za “Večernje novosti” ukazao da iz “holivudske sage” o generalu Gotovini upadljivo nedostaje detalj sa brifinga na Brionima 31. jula 1995. godine, kada je tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman svojim čaušima izdao naređenje: “Moramo da nanesemo takve udarce da Srbi praktično nestanu”.

“Time se, prema riječima samog Tuđmana, ostvario san hrvatskog naroda, koji i danas podržava vladajući režim u Hrvatskoj. Tisućljetni san te Hrvatske i stalni ideal njenih predaka jeste da cio jedan narod praktično nestane”, naglasio je Zečević.

On je upitao ima li bolje i tačnije definicije genocida od te za svakog na ovom svijetu, osim za haško sudilište.

“Time i serija i film Vrdoljaka izlaze na isto u afirmaciji masovnog zločina i slepog, opsesivnog govora mržnje”, konstatuje Zečević.