Prošlo je tačno 365 dana od održavanja Opštih izbora 2018. godine. Ni to nije bilo dovoljno vremena da političari na nivou BiH i federalnom nivou dogovore formiranje nove vlasti.

Povodom godišnjice novog neuspjeha osoba koje su izabrali građani Bosne i Hercegovine, nepoznate osobe sinoć su u centru Sarajeva polijepili plakate sa interesantnim sadržajem.

“Sve je isto, samo vlade nema…”, “#VladoFališ”, “Vlada – not available in your country”, Error 404: Vijeće ministara not found”, “Evo već je jesen, a tebe još nema”, neke su od poruka.

Foto: Čitalac-Klix/RAS Srbija

Izrugivanje političarima u BiH, njihovim praznim obećanjima i svakodnevnim prepucavanjima očito je jedino što je preostalo građanima, tačnije grupi osoba koja se sjetila 7. oktobra 2018. godine i godišnjice neformiranja vlasti.

Kada će građani dobiti nove funkcionere na javnim funkcijama i dalje se ne zna. Godina dana je obilježena uslovljavanjem i propalim dogovorima, a posljednje obećanje dao je lider SDA Bakir Izetbegović uz nadu da više neće biti uslovljavanja.

Foto: Čitalac-Klix/RAS Srbija

– Vjerujem da će biti do kraja mjeseca dogovoreno jer imamo približene krajnje stavove – kazao je predsjednik SDA.

Na tu izjavu reagovao je Milorad Dodik (SNSD) kazavši da Izetbegović izjavama zabavlja javnost.

– Čujem da je izjavio da će se realizovati sporazum, pa kako. Rok za taj sporazum je prošao 5. septembra. On zabavlja javnost svojim izjavama – poručio je.

(Klix)