Predsjednik PDP-a Branislav Borenović na Tviteru je naveo da je srpski član Predsjedništva BiH Milirad Dodik prekršio Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona.

Druga stavka ovog zaključka navodi “naređuje se obavezan karantin za sva fizička lica koje dolaze u BiH u trajanju od 14 dana, a koja prelazeći granicu BiH dolaze na teritoriju Republike Srpske.

“Da li će i Dodik u kućnu izolaciju i/ili karantin i da li će biti testiran!? Da li pravila vrijede za sve – za nas koji poštujemo zdravstvene preporuke, koji smo bili u izolaciji i testirani i za one koji to donose, a sami (ne)poštuju”, naveo je Borenović.

Ono što je Borenoviću očigledno “promaklo” jeste tačka 19. u kojoj se navodi da “Izuzetno od tačke 3. ovog zaključka, predsjednik Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske) pri obavljanju poslova u okviru vanredne situacije ne podliježu obavezi izricanja mjere karantina u slučaju međunarodnog putovanja”.

​Portparol SNSD-a Radovan Kovačević odgovorio je Borenoviću rekavši da “smo odavno navikli da naša opozicija ne čita i ne zna ništa o procesima koje kritikuje”.

Izvor: ATV