Da li su na pomolu sukobi u PDP-u? U javnost su dospjeli dijelovi pisma koje je Јelena Trivić uputila Glavnom odboru stranke. Optužuje Pericu Bundala za, kako je rekla, “mali puč” jer je na nedavno održanoj sjednici poslaničkog kluba pokušao da nametne izbor šefa kluba, sa isključivim zahtjevom da to ne bude ona. Bundalo odgovara da nije spavač već jedan od osnivača PDP-a i da ne može da radi protiv interesa nečega što je stvarao.

PDP-ovi narodni poslanici otvoreno su se sukobili, a u pozadini je priča o izboru šefa kluba poslanika. U pismu Glavnom odboru stranke, Јelena Trivić optužuje Pericu Bundala da je bez njenog prisustva i nelegalno pokušao da izabere novog šefa kluba, zahtijevajući da to ne bude ona. Trivićeva tvrdi da Bundalo radi u tuđem interesu, ne otkrivajući čijem.

– Ne pišem ovo jer je Perica Bundalo osujetio „moje namjere“ da budem šef kluba, već zato jer je to uradio na jedan nelegalan način. Svjesna takođe činjenice da su ga u klub podržali pojedini poslanici, postavljam sebi pitanje da li ja trebam da vodim takav klub. Vas informišem kako o ovome ne biste čitali iz medija. Namjera mi nije da veličam sebe i nije mi povrijeđena sujeta, ali odavno je poznato da gospodin Bundalo ne radi u interesu PDP – stoji u pismu Trivićeve.

Nakon što je pismo dospjelo u javnost, Trivićeva je rekla da neće napustiti poslanički klub PDP-a.

– Ostajem u klubu, borim se… Potvrđujem autentičnost pisma. Neko ko želi loše partiji je to pustio u medije. Јa da sam htjela da pišem medijima ja bih pisala medijima. Mi ne možemo sazvati sjednicu Glavnog odbora zbog ograničenja od 50 ljudi. Znači nama je kvorum 50 ljudi, i ne možemo održati sjednicu GO. To je bio jedini način da upoznam članove o statutarnom pitanju Glavnog odbora – rekla je Trivićeva.

U PDP-u postoje “spavači” koji radi protiv stranke, kaže Trivićeva, a nakon što je glasao suprotno stavovima stranke u slučaju Pelješkog mosta, Bundalo je, kaže Trivićeva, trebalo da napusti poziciju šefa kluba poslanika, što je, kako tvrdi, bio dogovor. Tada joj je otvoreno prijetio, ističe ona, i to riječima: „Budeš li glasala kako ti želiš, ne znaš me ko sam i na šta sam spreman“.

Bundalo poručuje da on nije “spavač”.

– Ono što mogu reći za sebe je da sam jedan od osnivača PDP-a sa članskom kartom s rednim brojem deset. Јa nikada i nikako ne bih mogao raditi protiv interesa nečeg što sam stvarao. Takve konstatacije apsolutno ne stoje – naglasio je Bundalo.

Predsjednik stranke, Branislav Borenović, na naše pozive i pitanje da prokomentariše pismo Trivićeve i sukob u PDP-u, nije odgovarao. Ko za koga radi u toj stranci, danas nisu pojasnili.

Izvor: RTRS