Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Pero Simić istakao je da Dragan Mektić ima zadatak da za račun sarajevske političke čaršije plasira laži o Republici Srpskoj, njenoj vladajućoj garnituri, a posebno Miloradu Dodiku, i da suprotstavi Beograd i Banjaluku, što mu, naravno, neće uspjeti”.

Simić navodi da je list “Danas” objavio “razgovor sa Draganom Mektićem, inače poznatim sarajevskim političkim tračerom i intrigantom, koji već duže vremena i samoinicijativno obavlja i funkciju portparola većeg dijela antisrpski raspoložene bošnjačke političke čaršije”.

Reagujući na tekst koji je objavljen juče pod naslovom “Paravojna formacija iz Republike Srpske bila na neredima u Beogradu”, Simić je naglasio da je Mektić plasira notornu laž i intrigu, koje su inače odlike njegovog karaketar, da je navodno organizacija “Srpska čast”, koja je navodno iz Republike Srpske, učestvovala u neredima u Beogradu, tačnije ključni ljudi te organizacije koja je inače iz Srbije, on opisuje kao paravojnu formaciju iz Republike Srpske.

– Da bi njegova laž bila “grandioznija” on je proširuje izjavljujući ‘da su oni vrlo bliski SNSD-u, odnosno Miloradu Dodiku – dodajući kako”‘Dodik nikada nije progutao Vučića” – dodao je Simić, naglasivši da je sve to po volji Mektićevih mentora iz političkog Sarajeva koji bi da sukobe Beograd i Banjaluku.

Simić je istakao da nikakve paravojne formacije u Republici Srpskoj ne postoje, ali da Mektića ne interesuju činjenice, već intriga i laž.

– Dragan Mektić, koji se nepogrešivo uklapa u društveni ambijent antisrpskog politikog kružoka u Sarajevu koji je kao takav junak tamošnje politike čaršije jer udara isključivo po svom, srpskom narodu, ostaće poznat po tome što je lagao da ima diplomu Pravnog fakulteta u Zagrebu što je i sam Fakultet demantovao, kao i da mu za njegovog mandata kao ministra bezbjednosti u Savjetu ministara nije ni padalo na pamet da pokrene, niti da otkrije ko je 2015. godine u Srebrenici nasrnuo i pokušao da ubije Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije. Nezaobilazan je i njegov tvit iz prošle godine gdje je, dodvoravajući se sarajevskoj političkoj čaršiji, obraćajući se Vučiću napisao – ‘Odje.i više i ti i rat” – nakon što je predsjednik Srbije izjavio da će se Srbija ponašati odgovorno i ozbiljno, da će čuvati mir i stabilnosti tako što će biti spremna da je brani u svakom trenutku – podsjetio je Simić u tekstu objavljenom u listu “Danas”.

Simić je ocijenio da je zamah “Mektićeve karijere intriganta doživio procvat za vrijeme kada je njegov SDS, u prošlom mandatu bio u svim vidovima koalicije sa SDA Bakira Izetbegovića”.

– Iznenađujuće je da jedan list poput vašeg, koji se predstavlja kao ozbiljna novina, na svojoj trećoj strani plasira tekst tabloidnog sadržaja, odnosno intervju sa Mektićem koji vrvi od neistina i bez argumenata. Ali to je ta njegova i njegovih sarajevskih mentora nezaobilazna estetika i etička dimenzija tih napada koja je na ovim prostorima davno prepoznata – zaključio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Pero Simić.

Izvor: SRNA/RTRS