Namučili su se fudbaleri Rudar Prijedora protiv Sutjeske iz Foče, okrenuli su “iz dvojke u keca” zahvaljujući rezervistima Ognjenu Jaćimoviću i Marinku rastoki i došli do prve pobjede u sezoni 2:1 (0:1). Po teškom i džombastom terenu “rudari” sa Sane imali su apsolutnu dominaciju, ali su se i ispromašivali.
-Ovo je preslikana utakmica kao ona prva na banjalučkom Predgrađu, stvorili smo 15-20 prilika, a postigli samo dva gola. Protiv Željezničara na prolećnoj premijeri nismo nijedan, čak nam ni penal pomogao nije! Ne smemo takve stvari sebi da dopuštamo. Stvaramo veliki broj prilika, a postižemo malo golova. To mora da se promeni, ukoliko želimo da ispunimo one ambicije i ciljeve koje smo postigli pre početka prvenstva – rekao je Boris Savić, trener Rudar Prijedora poslije pobjede nad Fočacima.

Na poluvremenu je izvršio trosktruku izmjenu, ušli su Mile Kovačević, Ognjen Jaćimović i Marinko Rastoka, posljednja dvojica su golovima okrenuli rezultat u korist domaćina.
-Drago mi je zbog Jaćima i Rastoke, ali i ekipe, uspeli smo da okrenemo rezultat, ali i oni su, pored golova, promašili po još nekoliko zicera. Moraćemo da radimo na tom segmentu. Zaista ne znam šta se zbiva jer sve ono što radimo na treninzima ne možemo da postignemo na utakmicama. I onda, kada toliko mašite šansi, a protivnik jednom pređe centar i postigne gol uz vašu grešku imate veliki problem. To se videlo i protiv Sutjeske. U svemu ovome dobra stvar je da smo došli do pobede i bodova. U narednom periodu moraćemo da radimo na poboljšanju realizacije – rekao je na kraju Boris Savić, trener Prijedorčana.

SportDC