Iz Udruženja građana Istočna alternativa Republike Srpske danas su zatražili od nadležnih da preduzmu sankcije prema potpredsjedniku Republike Srpske Ramizu Salkiću zbog, kako su istakli, iznošenja laži i mržnje u saopštenju u kojem je naveo da vlasti Srpske “bez ikakve sankcije i ozbiljnih posljedica provode sistemsku diskriminaciju u obrazovnom procesu ovog entiteta nad bošnjačkom djecom”.

– Salkićevo otvoreno ispoljavanje mržnje i lažne tvrdnje da Srbija vrši agresiju na obrazovni sistem Republike Srpske je odraz njegove patološke mržnje prema svemu što je srpsko. On je opsjednut mržnjom, godinama iznosi laži pokušavajući da omalovaži i ugrozi ustavno uređenje Republike Srpske, što je za osudu – saopšteno je iz Istočne alternative.

U saopštenju se dodaje da Salkić godinama prima dobru platu od Republike Srpske, a radi protiv njenih interesa nastojeći u svakoj prilici da “omalovaži i okalja njen ugled”.

Iz ovog udruženja poručuju Salkiću da srpskom narodu ne trebaju tutori i da niko neće pitati njega, kao “ostrašćenog i iskompleksiranog srbomrsca”, da određuje kojim jezikom će govoriti srpski narod i da takozvani bosanski jezik, za koji se Salkić zalaže govoreći srpski, ne postoji u Ustavu Republike Srpske, niti će kad postojati.

Autor:SRNA/RTRS