Kome trebaju politički uhljebi u Prijedoru- JOŠ DVIJE OBMANE ODLAZEĆEG GRADONAČELNIKA DNS-a. Odlazeći gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, na kraju mandata, raspisao je konkurs za prijem 31-og radnika u prijedorsku Gradsku upravu. Dvije obmane zapakovao ujedan paket.

OBMANA PRVA-za one koji se planiraju prijaviti na konkursa

Treba da znate da su sva ova radna mjesta su već unaprijed raspoređena za članove DNS-a i njihove koalaicione partnere iz SDS-a i SDA i da na tim mjestima već rade ljudi po Ugovorima o dijelu ili nekim drugim vidom angažmana, neki od vremena kampanje a neki već po tri godine i više. Konkurs je samo legalizacija tog zapošljavanja.

OBMANA DVA- za sve koji već rade na tim mjestima.

Konkurs traje do 15.12.2020.godine. To je dan do kada CIK treba objaviti rezultate izbora. To je dan kada odlazećem gradonačelniku prestaje mandat. Od tog dana nema nikakav utjecaj na konkurs i zapošljavanje. I ono što treba novi gradonačelnik uraditi a sigurno hoće, da ovaj konkurs poništi. Ako je odlazeći gradonačelnik imao namjeru da zaposli mogao je to uraditi u proteklom periodu, proteklim godinama a ne vući ljude godinama sa ugovorimao o djelu i si. I onda će se pravdati ovima 31- om “eto ja sam želio da vas zaposlim ali novi gradonačelnik nije dao”.

A vi i dalje vjerujte na RIJEČ koja se i u ovom slučaju ipak pokazala da JE RIJEČ…bez dijela i hodajte po ovom snijegu i prikupljajte dokumentaciju za konkurs.

Mirsad Duratović, odbornik u Skupštini grada Prijedora

prijedor24h