Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić rekao je da Bošnjaci stalno pokušavaju da onesposobe, omalovaže ili da se negativno odrede prema svemu što ima veze sa Srbima, Republikom Srpskom i Srbijom.

Komentarišući zahtjev 24 poslanika stranaka iz FBiH u Predstavničkom domu parlamenta BiH Ustavnom sudu BiH zbog odluka Republike Srpske o utvrđivanju uslova za dodjelu koncesija za izgradnju hidroelektrana na rijeci Drini u opštini Foča, Stevandić je rekao da je nevjerovatno kako se nisu sjetili da tako nešto predlože kada je bio potpisan predugovor sa njemačkim koncernom “Erve” na mnogo veći zahvat i novčani iznos.

– To su učinili sada kada je to potpisano sa Srbijom koja im je prvi komšija, koja je ulagala u BiH i gdje živi veliki broj Bošnjaka, bilo u Sandžaku bilo u samom Beogradu – rekao je Stevandić Srni.

Nevjerovatno je da im to smeta, istakao je Stevandić, a nije im smetalo da to kupi jedna privatna kompanija iz NJemačke.

– To samo govori o srbofobiji kao podlozi za reagovanje i stalnoj potrebi da se samo nanošenjem štete bilo kojem interesu Srba, Srpske ili Srbije mogu zadovoljiti te neprincipijelne i nemoralne projekcije koju bošnjački establišment stalno pokušava da nametne kao mjerilo u BiH – istakao je Stevandić.

Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske, naglašava da se stalno promoviše potreba stranih investicija, a sada kada je Srbija taj strani investitor onda se traži reakcija Ustavnog suda da Srbija ne bi investirala.

– To je sramotno, primitivno i govori o tome da mi nikud sa takvim načinom u budućnosti ne možemo zajedno i oni stalno demonstriraju nemogućnost postojanja BiH jer sve što ima veze sa Srpskom, Srbijom, Srbima oni stalno pokušavaju da onesposobe, omalovaže ili se prema tome negativno odrede – istakao je Stevandić.

Dvadeset i četiri poslanika stranaka iz Federacije BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podnijela su danas zahtjev Ustavnom sudu BiH zbog odluka Republike Srpske o utvrđivanju uslova za dodjelu koncesija putem pregovaračkog postupka za izgradnju i korištenje hidroelektrana “Buk Bijela”, “Foča” i “Paunci” na rijeci Drini, u opštini Foča.

Stav ovih poslanika je da donošenje navedenih odluka i rješenja o dodjeli koncesije i zaključenje ugovora o koncesiji predstavlja “aktivnosti suprotne Ustavu BiH”

Autor: SRNA/Srpskainfo