Na inicijativu gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića danas je u Gradskoj upravi Prijedor održan sastanak sa predstavnicima JU “Vode Srpske”,područna jedinica Prijedor.

Na sastanku su bili prisutni, pored saradnika gradonačelnika , Nenad Grcić, rukovodilac ove Područne jedinice ” Voda Srpske” u Prijedoru i Marija Ličanin, viši stručni saradnik.
Tema sastanka su bile mogućnosti saradnje na projektima zaštite i odbrane od poplava što je ,prema riječima, gradonačelnika Pavlovića jedan od najznačajnijih projekata za grad Prijedor. Razgovaralo se o pojedinačnim projektima čija bi implementacija donijela trajnu zaštitu od poplava. Preporuka stručnjaka ispred “Voda Srpske” je da se projekti rade u određenim redoslijedom u koracima koji će obezbijediti sigurnu zaštitu od velikih voda, poplava, zaštitu ljudskih života i imanja. Potrebno je da se obezbijede glavni projekti, te da se uključi više investitora, obzirom da se radi o milionskim projektima. Razgovaralo se i o svakodnevnim aktivnostima u cilju zaštite rijeke Sane, njene obale, njegovanje i čuvanje vode kao resursa i kao turističke ponude grada Prijedora.

Izvor: prijedorgrad