U Prijedoru će danas početi vakcinacija zdravstvenih radnika u bolnici “Dr Mladen Stojanović”.

Početku vakcinacije prisustvovaće ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, koji će prethodno razgovarati sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove.

Vršilac dužnosti direktora bolnice “Dr Mladen Stojanović” Andrija Vukotić rekao je juče za Srnu da se za vakcinaciju prijavilo više od 200 zaposlenih, te da je planirano da prve vakcine primi 35 onih koji rade u kovid bolnici i na kovid odjeljenju.

– Nakon što se vakcinišu zdravstveni radnici koji su najizloženiji kontaktu sa pacijentima pozitivnim na kovid 19, očekujemo da, početkom marta, kada stiže novi kontingent od 200.000 doza ruske vakcine, imunizacija bude omogućena i svima ostalima koji to budu željeli – rekao je Vukotić.

On je izrazio zadovoljstvo što se veliki broj ljekara sa gotovo svih odjeljenja prijavio za vakcine, napominjući da je vakcinacija dobrovoljna i da se takođe može izraziti preferencija kada su u pitanju proizvođači.

– Osim zaposlenih u kovid bolnici i kovid odjeljenju, iz naše bolnice su se za vakcinisanje u Srbiji prijavila 24 radnika. Bolnica je dužna finansirati prevoz do Beograda, Loznice i Sremske Mitrovice i nakon 21 dan opet – pojasnio je Vukotić.

Autor: RTRS