Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović i predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić u Prijedoru su danas potpisali ugovor o realizaciji projekta “Prijatelji porodice”, koji se odnosi na podršku privrednika porodicama sa troje ili više djece.
Dakić je novinarima u Prijedoru rekao da od sutra do 19. marta traju prijave za “Ponosnu karticu Republike Srpske”, gdje će se roditelji, uz minimalnu dokumentaciju koja potvrđuje ispunjenost uslova, moći registrovati u prostorijama Gradske uprave.

Prema njegovim riječima, pojednostavljena je procedura za dobijanje kartica i majke treba samo da popune jedan obrazac u Gradskoj upravi i da prilože kućnu listu.

On očekuje da do 26. marta, kada će kartice biti podijeljene, biti potpisano što više ugovora s lokalnim privrednicima.

“To je veliki poduhvat na digitalizaciji lokalnog tržišta. Treba imati u vidu i značaj 8. marta, datuma kada me je gradonačelnik, na njegovu inicijativu, pozvao da zaključimo ovaj ugovor, pokazujući time konstantnu pažnju prema ponosnim majkama iz grada Prijedora”, istakao je Dakić.

Pavlović je naveo da je ovo način da se čestita 8. mart majkama koje su odlučile u ovim teškim vremenima da imaju troje ili više djece.

“To je mali znak pažnje ove gradske uprave i ono što želi da pokaže da cijeni sve one roditelje i porodice koje imaju troje ili više djece. Grad se obavezao da će finansirati izradu kartica i aplikaciju internet šop za privrednike”, naveo je Pavlović.

On je najavio da će Gradska uprava pratiti razvoj i realizaciju ovog projekta i pozvao porodice da se već od sutra prijave, ali i privrednike da se prijave u što većem broju, sa što većim popustima.

Procjena je da na području Prijedora ima oko 400 porodica sa troje ili više djece.

Izvor: Agencije