Na kovid odjeljenju bolnice “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru liječe se 34 pacijenta, dok je smrtnost i dalje znatna, što potvrđuje podatak da je u posljednja 24 časa preminulo troje pacijenata, saopšteno je nakon današnje sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.
Riječ je o pacijentima starije dobi koji su imali i druge zdravstvene probleme.

Testiranja na prisustvo virusa korona se rade redovno i u posljednja dva dana nema pozitivnih rezultata, navodi se u saopštenju.


Inspekcijski nadzori, nadzori i kontrole policije i komunalne policije pojačani su od otvaranja ugostiteljskih objekata i fitnes centara i pokazan je visok nivo poštovanja epidemioloških mjera.

U vrtićima nema zaraženih lica i broj djece koji dolaze u vrtić je blizu maksimalnog broja upisanih, a dezinfekcije javnih ustanova i javnih površina se obavljaju redovno.

“Štab apeluje da se pravna lica i građani tokom predstojećih praznika pridržavaju propisanih epidemioloških mjera kako praznični dani ne bi bili dani širenja zaraze virusa korona i naknadnog povećanja broja pacijenata u prijedorskim zdravstvenim ustanovama”, navodi se u saopštenju.

Iz Prijedora je trenutno 70 lica pozitivno na virus korona, u kućnoj izolaciji je 79, a za 7.452 je prestao zdravstveni nadzor.

Do sada su se 1.602 lica oporavila od kovida 19, a 106 je preminulo.

Prošle sedmice Doma zdravlja je u Sportskoj dvorani “Mladost” izvršio revakcinaciju 1.205 lica starijih od 65 godina.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak kojim su Domu zdravlja Prijedor dodijeljene znatne količine zaštitne opreme.

Izvor: Agencije