U Prijedoru je održan sastanak Gradske uprave sa predstavnicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, na kojem je bilo riječi o projektu premjera katastarske opštine Omarske.

To je dio projekta u kojem će biti izvršen premjer 14 katastarskih opština u RS, a na osnovu ranije usvojenog Srednjoročnog programa poslova premjera i uspostavljanja katastra nepokretnosti za period 2021-2025.,godine od strane Vlade Republike Srpske.
Iz RUGIPP-a su naveli da postoje značajna odstupanja između postojećeg katastarskog premjera i stvarnog stanja na terenu, te da će na ovaj način takve neusaglašenosti biti uklonjene.
Katastarski planovi i baza podataka, koji će se raditi na osnovu novog premjera, biće osnova za uspostavljanje evidencije nepokretnosti, pojasnio je Zoran Milovanović, načelnik Odjel?enja za katastarski premjer i premjer vodova RUGIPP-a.
Grad Prijedor stoji na raspolaganju, i učiniće ono što je potrebno kako bi se ovaj posao obavio brzo i efikasno budući da je to u interesu grada, poručio je zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević.

Iz RUGIPP-a su pozvali građane i pravne subjekte na području katastarske opštine Omarska da propisno obilježe granice svojih parcela, jer u suprotnom neće biti moguće izvršiti premjer.
O svim aktivnostima u okviru ovog projekta građani će biti blagovremeno obavješteni, poručeno je sa sastanka. Sam premjer, koji će vršiti “Geoastor” iz Banjaluke, trajaće do 31. jula naredne godine.

Izvor: prijedorgrad