Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da se intenzivno traga za dvije osobe koje su u bjekstvu nakon incidenta u Bijeljini rano jutros kada je ranjen pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice, kao i jedan od učesnika incidenta.

Došlo je do ranjavanja jednog našeg pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, nadamo se da će biti dobro, sada je u stabilnom stanju, rekao je Lukač novinarima u Malom Zvorniku.

FOTO: INFOBIJELJINA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: INFOBIJELJINA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

On je naveo da su incidentnu situaciju napravile osobe koje su od ranije poznate policiji kao bezbjednosno interesantne.

– Naši policajci koji su bili u civilu su se umiješali, jer je jedna osoba maltretirala žensku osobu, fizički je tukao i pokušavao da uđe u auto. Došlo je i do upotrebe oružja od tih osoba i naši pripadnici su odgovorili – rekao je Lukač.

Prema riječima ministra, dvije osobe su u bjekstvu, a jedna osoba koja je upotrebila oružje je ranjena.

– Intenzivo se traga za dvije osobe koje su u bjekstvu i nadamo se da ćemo ih vrlo brzo privesti i razrješiti ovu situaciju – dodao je Lukač.

Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice P.K. ranjen je u Bijeljini u pokušaju da zaštiti osobu iz ovog grada koju je fizički napalo više osoba sa područja Brčko distrikta, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Ranjeno je i osoba iz Brčkog O.P.

Izvor: Srpskainfo