Očigledno je da ti ljudi dok sa tim ljudima komuniciraju ponovo razmišljaju o ratu, rekao je za ATV Radovan Kovačević, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH, komentarišući sastanak članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića sa predstavnicima Udruženja generala BiH.

“Tu se ne radi ni o kakvim generalima BiH, radi se o oficirima bivše takozvane Armije takozvane Republike BiH, jedne vojske koja je postojala za vrijeme rata i bila jedna od tri zaraćene strane krvavog građanskog rata u BiH”, rekao je Kovačević.

On kaže da su oni koji su ih pozvali danas u Predsjedništvo bili takođe dio tih formacija.

“Mislim da bi to trebalo da vide svi i iz međunarodne zajednice koji konstantno optužuju Republiku Srpsku, optužuju trećeg člana Predsjedništva BiH da navodno izaziva nekakve sukobe i da je Republika Srpska navodno nekakva prijetnja po mir i stabilnost. Za razliku od onih koji sjede sa nekakvim takozvanim generalima Milorad Dodik se bavi samo time kako da poštuje Ustav BiH i kako da BiH vrati u ustavne okvira važećeg Ustava BiH, pritom naglašavajući da je mir ključna i najznačajnija vrijednost za Republiku Srpsku”, rekao je Kovačević za ATV.

On je dodao da je važno da se ovakvi postupci Džaferovića i Komšića najstože kazne jer oni na ovaj način još jednom zveckaju oružjem.

Izvor: ATV