Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a, u intervjuu za https://www.nezavisne.com/, izmeđuostalog, komentarisala je odnose u opoziciji Republike Srpske. Jasno je poručila da osovinu opozicije osim PDP-a i SDS-a čini i Nebojša Vukanović. Time je, priznala ono o čemu se mjesecima priča a to je da je Nebojša Vukanović solo igrač kojeg SDS ne kontroliše. Ogradila se i od Nenada Nešića, lidera DNS-a. Ne krije i da je imala razmimoilaženja sa Draškom Stanivukovićem.

Pročitajte dio intervjua koji se odnosi na odnose u opoziciji:

NN: Da li mislite da je opozicija dovoljno ujedinjena da ima zajednički front?

TRIVIĆ: Mislim da postoji osovina u opoziciji na liniji SDS – PDP i Nebojše Vukanovića.

U tom smislu jako smo kompaktni.

Naravno, svi oni koji će u vrijednosnom smislu odbaciti politiku SNSD-a su dobro došli.

Ja neću biti remetilački faktor, ali oni moraju pokazati da su se vrijednosno i u svojim principima i politikama distancirali od SNSD-a i odbacili njihovu politiku.

NN: Sad govorimo o g. Nešiću?

TRIVIĆ: Neka se svako pronađe.

Ja ne govorim o g. Nešiću nego o svim strankama i strukturama društva koje iskreno žele promjenu i koje shvataju da ovo što radi SNSD nije dobro.

Nikome od takvih neću biti prepreka.

Ja ne dijelim sertifikate, svako može da se zove opozicija, ali opozicija se pokazuje kako djelujete, a ne kako se zovete.

NN: Da li se g. Nešić, po Vašem mišljenju, dokazao?

TRIVIĆ: Mislim da je on dosad imao dosta lutanja, ali vjerujem da u DNS-u ima mnogo ljudi koji su iskreno i u ranijem periodu dok su bili zajedno s SNSD-om pokazivali otklon prema politici kojoj je nosilac SNSD.

NN: Čini mi se da će za Vašu pobjedu biti ključna saradnja s g. Stanivukovićem, a čini se i da je bilo nekih trzavica. Kakvi su sada vaši odnosi?

TRIVIĆ: Apsolutno nije bilo ništa u obimu koji prezentuju naši protivnici.

Da je bilo razlika u mišljenju i razmimoilaženja, jeste, ali mi smo to uvijek prevazilazili, što svjedoči o demokratičnosti nas oboje i posebno stranke kojoj pripadamo.

Draško je ovoj kandidaturi dao punu podršku i mi zajedno nastupamo na izborima za savjete mjesnih zajednica u Banjaluci.

Mi ozbiljno radimo na tome i tome smo jako posvećeni.

Imaćemo ozbiljnu pripremu za izbore i to je najbolji pokazatelj o našim odnosima, jer imamo zajednički cilj, kome smo posvećeni.

Autor: Faktor/ nezavisne novine