Predsjednik PDP-a Branislav Borenovoć na današnjoj pres konferenciji nikom od prisutnih novinara nije dao odgovore na pitanja koja su bila upućena njemu, a odnosila su se na jučerašnje tvrdnje Ivana Begića koji je istakao da postoji sukob na relaciji Trivić – Stanivuković. Javnost nije dobila odgovore da li najistaknutiji član PDP-a sarađuje sa SDS-ovim Radovićem protiv čije premijerske pozicije je bio Stanivuković.

Borenović se trudio da na pitanja ne daje potpune odgovore pa se par puta branio sa ,,ne znam, otkud vam to, to nisu naši stavovi, to nema veze sa PDP-om’’. Podsjećamo, pitanja su se odnosila na to kako komenatriše jučerašnji istup bivšeg odbornika PDP-a Ivana Begića koji je u javnost iznio niz optužbi kako je kandidat za predsjednika Republike Srpske iz reda PDP-a Jelena Trivić, ukoliko pobijedi na izborima, obećala mjesto Milanu Radoviću za premijera, a za kojeg je Begić rekao da je kriminalac.

,,Neću da komentarišem lične stavove koje nemaju veze s partijom’’, odgovorio je novinarima Borenović, ograđujući se u potpunosti na ovaj način od Ivana Begića.

Na pitanje novinara da li će uputiti javno izvinjenje SNSD-u kojeg optužuje za objavljivanje eksplicitnog video snimka Ivana Begića u javnost, a koji je juče javno rekao kako su ucjene upućene njemu došle upravo iz pravca PDP-a, Borenović ponovo nije dao odgovor.

Predsjednik PDP-a je pokušao na sve načine da skrene pažnju sa jučerašnjeg presa koji je održao Ivan Begić, na događaje sa sjednice NSRS, a koja je takođe juče održana.

Izvor: banjaluckeprice.net