Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, otkako je preuzeo dužnost u Banjaluci, ne prestaje s iznenađenjima kada su u pitanju neispunjena obećanja. I nakon deset mjeseci ovo obećanje Stanivuković nije ispunio. U parku „Mladen Stojanović“ ni danas nema fontane, a ni radnika.

Najavio je nove projekte, a jedan od projekata je i izgradnja fontane u parku Mladen Stojanović.

„Gradonačelnikova fontana“ nema građevinsku dozvolu. Iako je pokušao procedure da preskoči, nije mu pošlo za rukom, pa umjesto replike kultne fontane iz parka „Petar Kočić“ i dalje samo rupa.

Nedavno je Grad Banjaluka od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske zatražilo građevinsku dozvolu, ali i lokaciju za izgradnju fontane.

Na pitanje novinara zašto građevinsku dozvolu nisu zatražili još u decembru prošle godine ali i kada bi dugo najavljivani projekat mogao biti završen, iz Gradske uprave ne šalju tačan rok, ponovo se pozivaju na zahtjevne i složene radove.

Podsjetimo, u maju 2021. godine Stanivuković je prilikom početka izgradnje radova na fontani rekao da je najveći izazov u ovom projektu predstavljala lokacija i da je izbor pao na park „Mladen Stojanović”, što je potvrdio i Mladen Šukalo koji je juče imenovan je za novog v.d. direktora Turističke organizacije Banjaluka, iako ne ispunjava uslove za to.

Rokovi za izgradnju nelegalne fontane u parku „Mladen Stojanović“, davno su probijeni.

Ovaj projekat je po svemu sudeći ostavio po strani, a juče se bavio sagledavanjem terena za najveći gradski park. I dok gradonačelnik najavljuje grandiozne projekte, građani su jednoglasni po pitanju njegovog rada i pustih obećanja. Ne očekuju više navodne projekte, izgubili su povjerenje i ne osvrću se na nove marketinške trikove koje Stanivuković svakodnevno plasira sa novim arhitektama po društvenim mrežama.

Nedavno je objavljen i tekst u kojem su posložena sva neispunena obećanja aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji možete pročitati u nastavku.

Stanivukovićevih 85 % lažnih obećanja i dalje čeka realizaciju

Izvor: banjaluckeprice.net