Da građani u Banjaluci nisu prepoznali politiku, kandidata opozicije za predsjednicu Republike Srpske, Jelene Trivić pokazatelj su održani izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica. Iako su u opoziciji uvjereni u njenu pobjedu, rezultati izbora pokazuju da ni oni Banjalučani koji žive u istom naselju gdje i Jelena Trivić nisu na njenoj strani. Narodna poslanica i potpredsjednica PDP-a se još uvijek ne oglašava o rezulatima izbora.

Koalicioni partneri u SDS-u okrivljuju jedni druge. Sukob ne prestaje na relaciji Šešić i Radović, a pomenuta su i druga imena istaknutih članova ove stranke.

U jednom intervju Trivićeva je sa sigurnošću izjavila kako će Milorada Dodika pobijediti te kako su u opoziciji ujedinjeni i kompaktni.

,,Mislim da postoji osovina u opoziciji na liniji SDS – PDP i Nebojše Vukanovića’’, rekla je Trivićeva.

Završeni izbori za savjete mjesnih zajednica u Banjaluci pokazali su da je PDP kao i SDS doživio debakl. Pobjednici su ponovo SNSD i koalicioni partneri. SNSD je sa koalicionim partnerima pobijedio u 44 banjalučke mjesne zajednice, a koalicija predvođena PDP-om i SDS –om u 13 mjesnih zajednica. Pojedini analitičari kažu da ovi izbori pokazuju šta će se dogoditi u oktobru, na opštim izborima.

Iako su se političari okupljeni oko PDP-a nadali da će dobiti podršku koju je Draško Stanivuković dobio na izborima 2020. godine to se nije desilo. U pisanjima mnogobrojnih medija Stanivukovićev uspjeh 2020. godine bio je tek jedan izlet građana koji se neće više ponoviti. Stanivuković je doživio pravi debakl jer za godinu i po mandata nije uspješno odgovorio zadatku, pokazuju izbori. Kampanja Jelene Trivić i Draška Stanivukovića ovaj put nije urodila plodom.

S druge strane, izbori će biti jak vjetar u leđa predsjedniku gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci Vladi Đajiću. Iako se na Đajića vršio veliki politički pritisak dao je najveći doprinos pobjedi i uspio da podigne SNSD na noge nakon poraza na lokalnim izborima.

Da se opozicija na sve načine guši svima je jasno. Političari oko opozicije polako se povlače umorni od međusobnih nesuglasica koji su među glavnim razlozima ovako katastrofalne politike i rezultata u redovima opozicije.

Oni koji prate politička dešavanja kažu da opozicija nikad nije bila lošija.

Izvor: banjaluckeprice.net