Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je danas u Beogradu da su Srbija i Republika Srpska povezane neraskidivim vezama u svim oblastima, pa i u medicini.

Đajić, koji je danas u Beogradu prisustvovao svečanom otvaranju nove zgrade Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, rekao je da će ovaj institut nastaviti da pomaže UKC-u u liječenju kompleksnih slučajeva pacijenata sa kardiovaskularnim oboljenjima.

– Nastavljamo sa našom već tradicionalnom dvosmjernom saradnjom, edukacijom i razmjenom medicinskog kadra – istakao je Đajić.

On kaže da je izuzetno srećan zbog otvaranja novoizgrađene zgrade Instituta “Dedinje” zbog svih građana Srbije, ali i građana Republike Srpske, saopšteno je iz UKC-a.

Vlado Đajić u Beogradu (Foto: UKC)

Vlado Đajić u Beogradu (Foto: UKC)

Nova zgrada ima 14.000 kvadratnih metara prostora, 108 kreveta za pacijente koji su na liječenju, 25 kreveta na intenzivnoj njezi, laboratoriju, transfuziju, dio za postoperativno liječenje, kao i četiri operacione sale, od kojih je jedna “hibridna”, odnosno u njoj će se istovremeno vršiti više procedura na pacijentu sa ljekarima različitih specijalnosti.

Đajić je uputio čestitke predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, ministru zdravlja Srbije i direktoru Instituta Milovanu Bojiću na izgradnji ovog reprezentativnog objekta na koji se čekalo 25 godina.

Autor: RTRS