Veliki investicioni ciklus u Banji “Mlječanica” vidljiv je na svakom koraku. U okviru novog zdravstveno-turističkog kompleksa, ova ustanova dobila je savremenu laboratoriju, dijagnostički centar opremljen CT i RTG aparatima posljednje generacije i objekat poluintenzivne njege za nepokretne i polupokretne pacijente. To što su im pacijenti ostali vjerni i onda kada su uslovi bili mnogo lošiji, zasluga je zdravstvenih radnika koji su dali maksimum u brizi o korisnicima “Mlječanice”.

“Ovo je nagrada zaposlenima za nadljudski napor koji su ulagali sve ove godine, ali i pacijentima koji su, dajući povjerenje ovoj zdravstvenoj ustanovi, zažmirili na neke uslove koji nisu bili u skladu sa 21. vijekom i onim što pacijent zaslužuje”, rekao je Mile Čeko, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i izvršni direktor za medicinski sektor.

 

Za manje od godinu dana, izgrađena su tri značajna objekta u okviru novog zdravstveno-turističkog kompleksa, s ponosom ističu u upravi “Mlječanice”. Gotova je topla veza i prva faza vodovoda i kanalizacije, a radi se i na novim bungalovima.

“Mnogo toga se počelo raditi.Zdravstveni dio kompleksa trebalo bi da bude završen do oktobra ove godine, a to se odnosi i na naš hidro-blok, gdje će biti smještene jedna osmomjesna i dvije jednomjesne hiperbarične komore. S pravom mogu da kažem da će ‘Mlječanica’, na osnovu broja hiperbaričnih komora, postati vodeći baro-centar u Bosni i Hercegovini”, rekao je vršilac dužnosti direktora “Mlječanice”, Darko Banjac.

Po završetku zdravstvenog, krenula bi izgradnja turističkog dijela koji podrazumijeva hotel sa pet zvjezdica i 150 ležajeva, spa-velnes centrom i bazenima, novim bungalovima, sportskom dvoranom, fudbalskim stadionom i sportskim terenima. Zdravstveno-turistički kompleks, u koji je Vlada RS uložila 33 miliona KM, trebalo bi da bude završen do 2025. godine.

Izvor: kozarski