Irena Joldžić uskoro bi, zbog isteka mandata, trebalo da napusti funkciju direktora Centra za socijalni rad u Banjaluci. Fotelja u ovoj javnoj ustanovi bila je interesantna ne samo vladajućoj stranci. Magazin Faktor saznaje da DEMOS nikada nije oprostio SNSD-u imenovanje njihovog čovjeka na direktorisku poziciju u Centru za socijalni rad, budući da je ona, nakon stranačkog dogovora i izbora 2018. godine, pripala partiji Nedeljka Čubrilovića.

Novi direktor Centra za socijalni rad trebalo bi da bude Boran Bosančić, kadar DEMOS-a, koji se nije dugo zadržao u upravi „Vodovoda”, nakon što je gradonačelnik Draško Stanivuković postavio svoje ljude u ovo gradsko preduzeće.

Svojevrsna rotacija kadrova pomenutih stranaka je već dogovorena na nivou gradske većine i, kako saznajemo, trebalo bi da uskoro bude i formalno provedena.

Početkom aprila Gradska uprava raspisala je konkurs za novog direktora, a poziv za prijavu potencijalnih kandidata bio je otvoren do polovine ove sedmice.

Irena Joldžić je sestra ministra prosvjete i kulture Srpske Natalije Trivić, a na mjesto direktora Centra za socijalni rad imenovana je 2018., gdje je i provela pun mandat.

Prema saznajima magazina Faktor, i Joldžićeva bi uskoro trebalo da „završi” u Vladi Republike Srpske. Za nju je spremna fotelja u jednoj od novih institucija, koje je osnovala Vlada Srpske, a obuhvata oblasti u kojoj je i do sada radila.

Autor:faktormagazin