Riječ je o ciklusu njenih radova iz serije ” Životinje” koja je nastavak jedne priče koja je počela 2017.godine.
” U pitanju su crteži i to je jedna serija koja se zove ` Životinje` , a kako se priča razvijala prešla sam na grafiku sa istim motivima, a poslije i slike.Mislim da je zanimljiva ta priča hodanje po medijima”, izjavila je novinarima Krnetić Grbić.
Ona je dodala da su motivi očiti, radi se o životinjama koje su je okruživale u djetinjstvu jer je jedan period provela na selu i to je na nju ostavilo snažan utisak..
Direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić istakao ovo je Andreina jedanaesta samostalna izložba , a treća po redu u Muzeju Kozare.

” Ova saradnja nije samo kada je riječ o organizaciji samostalnih izložbi u našoj ustanovi, Andrea je i član Umjetničkog savjeta i aktivna je tokom čitave izlagačke sezone”, rekao je Radonjić.
Prijedorskoj publici ova umjetnica se predstavlja sa 24 grafike i 15 slika.
” Kada je riječ o njenoj likovnoj poetici ili likovnosti ovih djela tu je zanimljiv spoj tog sadržaja tj.predstavljenih životinja ili likovnih vrijednosti kojima ona gradi te motive. Interesantan je , u stvari odnos tih likovnih elemenata prvog plana i pozadine, teksture, oblika i boja i sve na kraju je u službi izgradnje njenih svijetova, njenog ličnog kosmosa koji je infantilan i ozbiljan u isti mah”, istakao je Radonjić.
Izložba, koja je dio ovogodišnjeg Prijedorskog ljeta kulture, u Muzeju Kozare će biti otvorena do 12.jula.

Izvor: prijedorgrad