Nakon poplava, koje su zadesile Prijedor protekle sedmice, odmah su formirane tri komisije za procjenu štete na građevinskim objektima i jedna komisija za procjenu štete na objektima javne infrastrukture, koje su obišle teren.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i komunalne poslove grada Prijedora Dragoslav Kabić je saopštio da su sastavu komisija bili predstavnici Gradske uprave i Zavoda za izgradnju grada.

– Nakon obilaska terena utvrđeno je da je voda ušla u 12 stambenih objekata, odnosno kuća, dok su u 39 domaćinstava bili poplavljeni podrumi, pomoćne prostorije, radionice,ostave, garaže, bašte i dvorišta. Pomenute štete evidentirane su u naseljima Vrbice, Topolik, Donja Puharska i Nova Orlovača. Štete u kućama se odnose na drvene podove, donje dijelove zidova, namještaji kućanske aparate-navedeno je u saopštenju Kabića.

Na osnovu prikupljenih podataka, biće urađena procjena evidentirane štete.

– Komisija za utvrđivanje šteta na infrastrukturnim objektima je odmah nakon izlaska na teren dala nalog izvođaču radova da izvrši sanaciju puteva i saniranje štete na četiri propusta koji su oštećeni bujičnim vodama u Malom Palančištu i Božićima, tako da je profilisanje i vraćanje puteva u prvobitno stanje izvršeno isti dan, dok je sanacija i popravka oštećenih propusta završeno 13.juna-saopštio je Kabić.

Izvor: Srpskainfo