Stanivuković, poznat po svojim lapsusima i nesposobnosti vođenja Gradske uprave, još jednom je pokazao koliko slabo raspolaže informacijama i osnovnom terminologijom.

Stanivuković, tvrdi da se Đajić jače „izblamirao“ izjavama o djeci sa Daunovim sindromom.

„Ta djeca nisu bolesna! To su djeca rođena sa takvim stanjem! KUC treba da bude utočište za sve bolesne, posebno za djecu. Šta je sa djecom s rijetkim oboljenjima? To su djeca sa poteškoćama u razvoju“, naglasio je Stanivuković.

Izjave Stanivukovića još jednom pokazuju njegovo neznanje i nekompetentnost. Naime, djeca sa specifičnom vrstom oboljenja i sindroma se ne deklarišu terminima poput: djeca sa smetnjama u razvoju, djeca sa poteškoćama u razvoju, djeca sa mentalnom retardacijom, već djeca ATIPIČNOG razvoja. Koristeći navedene pogrešne termine marginalizujemo i etiketiramo osobe sa pomenutim stanjima. Shodno tome, potrebno je voditi računa o korištenoj terminologiji, u ovom slučaju.

Da li smatrate, da jedan Draško Stanivuković, koji još uvijek nema diplomu ni iz svoje oblasti, može da sudi doktoru koji je na čelu najveće zdravstvene institucije u Republici Srpskoj? Prosudite sami.

Izvor: banjaluckeprice.net