U narednom periodu, na lokalitetu Kurevo, trebalo bi da počne izgradnja novog objekat za prihvat pasa lutalica, saopšteno je iz „Komunalnih usluga“. Sve potrebne procedure su u toku, a radovi bi mogli da krenu već narednog mjeseca.

Prijedor bi uskoro trebao dobiti novi azil za pse, saopšteno je to danas iz „Komunalnih usluga“. Novo prihvatilište ispunjavaće sve neophodne uslove, a pokrenute su potrebne procedure za dobijenje neophodnih saglasnosti kako bi počela izgradnja objekta.

– Radi se o montažno-demontažnom objektu, za koji smo pokrenuli sve potrebne procedure. Objekat je ukupne površine 200 metara kvadratnih. Sastoji se od zidanog dijela sa boksevima. Ukupno će biti 18 smještajnih jedinica – naveo je direktor ovog preduzeća Dalibor Grabež.

Sredstva za izgradnju obezbijediće grad Prijedor, a sve radove koje mogu sami da urade izvešće „Komunalne usluge“, naveo je Grabež, koji je dodao da se nada da će prvi radovi početi već u avgustu.

On se na pres konferenciji osvrnuo i na, kako kaže, medijsku hajku i spinove usmjerene protiv „Komunalnih usluga“. Naveo je da ovo preduzeće ima svu potrebnu dokumentaciju za zbrinjavanje pasa, kao i rad higijeničarske službe.

-Mi smo možda jedino preduzeće, jedini grad koji ima higijeničarsku službu za obavljanje poslova hvatanja pasa lutalica, uklanjanja leševa s puteva. I te usluge radimo i za druge opštine, Kozarsku Dubicu, Oštru Luku, Mrkonjić Grad. Sa njima imamo ugovore, po potrebi izlazimo na teren. Samim tim imamo i sva potrebna rješenja – rekao je Grabež.

Iz „Komunalnih usluga“ su napomenuli da je sve transparentno i kad je u pitanju finasiranje higijeničarske službe i azila, te da je u prosjeku to na mjesečnom nivou koštalo oko 8.500 KM.

Izvor: kozarski