Lider SNSD Milorad Dodik je rekao da je on pobjednik izbora za predsjednika Republike Srpske, da je SNSD pobijedio na svim nivoima, i najavio izmjenu Izbornog zakona RS kako bi se organizacija izbora u Srpskoj vratila u nadležnost Srpske.

Nije bilo organizovane krađe, to svi znaju. Šta je sa onim mjestima gdje sam dobio 170 glasova, a upisana nula? To je poštenje? Sutra je rok da CIK proglasiti preliminarne rezultate. Oni namjerno bježe od toga da proglase preliminarne rezultate, tvrdeći da nisu utvrđeni. Oni su utvrđeni davno, to je 98,2 odsto. Kada su vidjeli da je pobijedio Dodik, nezakonito su vratili na ponovno prebrojavanje. Sutra ne bude li preliminarnih rezultata kako zakon nalaže, mi ćemo ponijeti krivične prijave protiv članova CIK. Oni su odmetnuta grupa, poručio je Dodik.

U ime koalicije, pozvao je narod da se pridruži skupu koga organizuju u Banjaluci, u idući utorak, u 18 časova, u Parku Mladen Stojanović.

– Da pokažemo našu sposobnost da se borimo za slobodne izbore u Srpskoj. Ako to dovedu u pitanje, onda Republika Srpska nema pravo na slobodu izbora, a to povlači pravo na postojanje. Muslimanski faktor u Srpskoj ima za cilj da oskrnavi sve što je Republika Srpska. Našli su partnere u opoziciji u Srpskoj. Destabilizacija Srpske je pokušana tokom izborne noći proglašavanjem pobjede bez ikakvih razloga – poručio je Dodik.

Rekao je da na skupu vlasti u Banjaluci očekuje bar 25.000 ljudi, a ne „parada i šarada u tom pogledu“.

– Prošetaće do Trga Krajine. Imaće svako priliku da vidi njihove i naše brojeve. Neću da učestvujem u podjelama u Srpskoj. Znam da ima ljudi u SDS, pa čak i u PDP sa kojima se sastajem, koji se ne slažu sa njihovim zvaničnim politikama. Ne želim ništa da kažem o protivkandidatima, a  imao bih šta da kažem. Bez obzora na osporavanje CIK kao zakonitog organa, sutra ćemo sačekati preliminarne rezultate. Miting smo organizovali upravo jer ima informacija da oni sutra neće saopštiti rezultate – kaže Dodik.

Izvor: Srpskainfo