Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor održala je danas Programsko-izvještajnu skupštinu na kojoj su sumirane aktivnosti tokom ove godine, ali i planovi za narednu. Godina na izmaku bila je u znaku brojnih aktivnosti, kroz preventivno djelovanje u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, pružanje pomoći ugroženom stanovništvu, promociju humanih vrijednosti, te akcije dobrovoljnog davanja krvi.

“Odradili smo sve ono što smo planirali za ovu godinu i žao mi je što moram da kažem da ovu godinu završavamo aktivnostima koje niko ne priželjkuje, a to su intervencije na terenu i pomoć stanovništvu čija domaćinstva su bila poplavljena”, rekao je Zoran Veselinović, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor.

Ponosni su na dobrovoljne davaoce krvi, koji su i ove godine uspješno odgovorili humanom zadatku, ali i na 150 volontera na koje svakodnevno mogu da računaju. Sve programske aktivnosti prilagođavaju potrebama lokalne zajednice. Rad prijedorskih humanitaraca i te kako je prepoznat i u republičkoj organizaciji Crvenog krsta.

“Upoznati smo sa svim aktivnostima koje Crveni krst provodi i svim ostalim što je značajno, kako bismo imali uvid u rad ove organizacije. Ovo je bila prilika da razmatramo i planove za narednu godinu”, rekla je Vera Vencelj, član Upravnog odbora GO Crvenog krsta Prijedor.

Prijedorski Crveni krst organizator je takmičenja o poznavanju pokreta Crvenog krsta, prve pomoći i borbe protiv mina. Na taj način, osnovci i srednjoškolci postaju potencijalni edukovani volonteri ove humane porodice.

Izvor: kozarski