Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor, kao jedna od najvećih humanitarnih organizacija na području grada, od danas je smještena u novim prostorijama u naselju Pećani.
Sekretar Gradske organizacije Zoran Veselinović izjavio je na svečanosti da su članovi i volonteri presrećni što su dobili ovakav prostor koji im je obezbijedila Gradska uprava.

“Dobili smo jedan izuzetan prostor u kojem ćemo se potruditi da postignemo još bolje rezultate od onih dosadašnjih”, rekao je Veselinović.

 

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović izjavio da je uz pomoć Gradske uprave za ovu organizaciju učinjeno veliko djelo.

“Mi smo imali sreću da smo u ovom gradu naišli na razumijevanje gradske vlasti. Nama treba takav partner”, rekao je Mihajlović.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je ovom prilikom izjavio da su ovoj humanitarnoj organizaciji obezbijeđeni dobri uslovi za rad.

“Naš Crveni krst je ponos grada Prijedora i pokazao je u mnogim događajima u prethodnom vremenu da je spreman za obavljanje najsloženijih funkcija u slučaju vanrednih okolnosti”, rekao je Đaković.

Na današnjoj svečanosti su uručene i zahvalnice svim subjektima i institucijama koje su podržale rad Crvenog krsta, kao i preseljenje u nove prostorije.

RTRS/prijedor24h